Storslået rekonstruktion af besættelsen

I dag kunne besøgende på Andelslandsbyen Nyvang i Holbæk opleve fem års tysk besættelse på en dag. Der var tanks, modstandsfolk og tyskere fra værnemagten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For præcist 68 år siden blev danskerne befriet fra tyskernes besættelse under 2. Verdenskrig. Det blev i dag markeret i Andelslandsbyen Nyvang i Holbæk.

Her kunne de besøgende opleve på egen krop, hvordan det var at leve i Danmark under 2. Verdenskrig.

”Virkeligt sjovt”
Jeppe Højlund på 10 år er kommet hele vejen fra Nykøbing Sjælland for at mærke historiens vingesus i dag. Han var særligt begejstret da to modstandsfolk sprængte en rekonstrueret overvågningsstation i stykker.

- Jeg er meget historisk interesseret. Det var virkelig sjovt at se være med i dag, siger han klukkende.

I alt kørte 16 militære kørertøjer rundt og 50 tyskere var taget hele vejen til Midtsjælland for at spille den tyske værnemagt.

Bedste af alle årene
Det er fjerde år, at den tyske værnemagt har invaderet Andelslandsbyen Nyvang

En anden besøgende, Ulla Christiansen, der har været med flere gange, synes generelt, at dagen har budt på mange gode oplevelser. Hun vil gå så vidt som til at mene, at dagen i dag har været den bedste af alle årene.

- De første gange, jeg har været med, har der ikke været sket lige så meget, som der gjorde her til morgen. Det der skete til morgen, det rørte mig faktisk lidt, fordi der var så meget skyderi, siger hun.

I morgen søndag er der mellem klokken 10.00-17.00 endnu en chance for at opleve tiden under den tyske besættelsesmagt på egen krop. Du kan se mere her:

http://www.andelslandsbyen.dk/1-144-forside.html