Stor politiaktion: Mand med gevær gemte sig i grønt område

En 41-årig mand fra Holbæk blev onsdag aften pågrebet af politiet. Manden bar flere våben og blev vurderet som farlig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 41-årig mand, der angiveligt var træt af livet, var onsdag aften årsag til en større politiaktion i Holbæk omkring Ladegårdsparken.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Personer tæt på manden havde klokken 20.30 kontaktet politiet, da manden havde bevæbnet sig med blandt andet et gevær og havde bevæget sig udendørs i et grønt område for angiveligt at tage sit liv.

- Det tog en halv times tid at finde manden, og få ham overtalt til at nedlægge våbnene. Heldigvis blev andre ikke inddraget i episoden, og der blev ikke løsnet skud fra hverken den 41-årige eller politiet i forbindelse med episoden, der dog krævede mange politifolks indsats, siger Martin Bjerregaard til TV ØST.

Heldigvis var mandens gevær et luftgevær – dog af den farlige type med tunge hagl. Geværet kræver en våbentilladelse som den 41-årige ikke havde, og manden er derfor blevet sigtet for ulovlig våbenbesiddelse.

- Han er meget ked af det, og vi lod ham efterfølgende se af en læge. Lægen mente dog ikke, at der var basis for at tvangsindlægge ham – og den 41-årige i stedet blevet hentet af sine forældre, der vil passe på ham, siger Martin Bjerregaard.

Manden stammer fra Holbæk, men er ikke bosiddende i Ladegårdsparken, hvor episoden fandt sted.