Sommertrøfler fundet 20 gange på 100 år i Danmark

De sommertrøfler, som er fundet i St. Merløse, er ikke de første i Danmark, lyder det fra Staten Naturhistoriske Museum.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forleden blev der fundet sommertrøfler i Store Merløse, og selv om de er sjældne gæster i den danske natur, så er de faktisk ikke de første.

- Men det er uhyre interessant. Der har kun været omkring 20 fund af sommertrøfler de seneste 100 år i Danmark, siger samlingsmedarbejder Christian Lange fra Statens Naturhistoriske Museum til DR Sjælland.

Langt mellem fundene

Det er Elmely Kro ved Holbæk, som blev kontaktet af en kvinde fra St. Merløse. Hun havde fundet de små sorte knolde på rødderne af et væltet grantræ.

Indehaver af Elmely Kro Poul Bøje Nielsen er begejstret over fundet, som han aldrig har oplevet i sin lange karriere som kok. Men der er da også længe imellem fundene, siger Christian Lange.

- Et af de mere spektakulære fund af sommertrøfler i Danmark var i Holbæk i starten af 1950'erne. De blev fundet af en direktørfrue som var igang med noget havearbejde.

Man skal være en trøffelgris

Trøfler er svære at finde, fordi de vokser under jorden eller lige i jordoverfladen.

- Man skal være lidt af en nørd eller en trøffelgris, for at finde dem, Jeg bruger en haverive og ligger og kratter i skovbunden, til stor morskab for skovgæsterne, fortæller Christian Lange til DR Sjælland.

Christian Lange har selv fundet trøfler i skovene ved Aarhus.

Ikke en ligatrøffel

Sommertrøflen er ikke i superligaen blandt trøfler, det er den sorte og hvide trøffel, som ikke vokser så langt oppe i Europa.

Christian Lange vil nu forsøge at få kontakt til trøffelfinderen, for at få dokumenteret fundet, og undersøge om det endda skulle vise sige at være en endnu mere sjælden trøffelart.