SmartGuy ansatte rystede over fyringer

De ansatte hos firmaet SmartGuy er rystede over beskeden om, at deres lager flytter til Polen, og 120 stillinger skal nedlægges.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere af medarbejderne på SmartGuy i Jyderup var rystede over torsdagens besked om, at firmaet flytter deres lager til Polen og nedlægger 120 stillinger.

- Det er meget frustrerende og meget ærgerligt. Jeg er teamleder for 15 ansatte, og vi mister alle sammen vores job, lyder det fra Bo Thorup, der fik besked om flytningen klokken 14 torsdag eftermiddag.

75-80 beholder jobbet

SmartsGuy sælger modetøj på nettet og har omkring 200 ansatte i Jyderup. Af dem beholder de 75-80 administrationsansatte deres job, mens de øvriger stillinger bliver nedlagt.

Torsdag aften var Bo Thorup og hans team taget ud for at drikke en øl oven på den triste besked, men selv om de nu skal ud at finde nyt job, har flere forståelse for ledelsens beslutning.

- Når chokket lige har lagt sig, må jeg sige, at jeg godt kan forstå, at de flytter lageret til Polen i kraft af, at det koster en fjerdedel af prisen at drive firma der i forhold til i Danmark. Samtidig synes jeg ledelsen har handlet loyalt ved at give os besked 8-9 måneder før flytningen og ved at tilbyde os forskellige hjælpeforløb, så vi kan komme videre jobmæssigt, siger teamlederen til TV2 Øst.

Flere af de ansatte i hans team fortæller, at de er kede af beskeden om, at de skal ud og finde nyt job, men siger samtidig, at de har forståelse for beslutningen.

Kan spare 25 millioner kroner

SmartGuy forventer en omsætning i 2012/2013 på 450 millioner kroner.

Firmaet forventer ifølge Ritzau at kunne spare 25 millioner kroner om året ved at flytte pakkelageret fra Jyderup på Sjælland til Stettin i Polen.