Slingrende kørsel og høj fart afslørede to spritbilister

Politiet blev mistænksomme over for to bilister, der henholdsvis kørte slingrende og med høj fart. Begge sager endte med beslaglæggelse af bilen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken 10.14 torsdag i Store Heddinge og igen torsdag over middag i Holbæk beslaglagde politiet to spritbilisters biler efter den nye lov om vanvidskørsel. 

- Det er jo bekymrende, at der er folk, der kører rundt derude, hvis folk er så beruset, som de her to sager antyder, siger Thomas Kristensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

I Store Heddinge var der tale om en 49-årig mand fra Faxe Ladeplads, som i forvejen var frakendt førerretten. 

Og i Holbæk var der ligeledes tale om en mand, hvis promille blev målt til 2.0.

I begge tilfælde var det en politipatrulje, som reagerede på en unormal kørsel, der gav anledning til mistanke.

Høj fart gennem Holbæk

Den 49-årige mand i Store Heddinge kørte med uforholdsmæssig høj hastighed ad Algade og videre ind på en tankstation ved Rådhuspladsen, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

I Holbæk var det slingrende kørsel, der afslørede mandens tilstand.

Det er for tidligt at sige, hvad der kommer til at ske med de to billister. Politiet skal i første omgang afvente et mere præcist svar på begge mænds promille.

- Nu skal vi vente på resultatet af blodprøverne i begge tilfælde for at få den endelige klarhed over, hvor påvirket de har været. Men det er klart, at det er selvfølgelig alvorligt for trafiksikkerheden, hvis folk færdes i bil så påvirket, som det tyder på i de her tilfælde, siger Thomas Kristensen.