Slagelse-borgmester vred over Holbæk-politik

Slagelses borgmester, Sten Knuth (V), mener, at Holbæk Kommune går over grænsen, når de presser borgere på kontanthjælp til at flytte til Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Borgerne skal selv bestemme, hvor de skal bo. Det skal kommuner ikke blande sig i.

Det siger Slagelses borgmester, Sten Knuth (V), der er vred over, at Holbæk Kommune forsøger at presse et midaldrende par på kontanthjælp til at flytte fra Holbæk til Korsør.

- Holbæk Kommune bryder en etisk grænse ved at begynde at vurdere på borgernes tilknytningsforhold til kommunen. Det er simpelthen ikke noget, vi gør som kommune, siger borgmesteren til TV ØST.

Drøftes på borgmesterplan

Sten Knuth har fundet sagen så principiel, at han personligt har taget sagen op på et møde med Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard (V).

- Det her handler slet ikke om, om der er billigere boliger at finde i Korsør. Det er der sikkert. Men en kommune skal ikke begynde at tvinge borgerne til at rejse på den måde, siger Sten Knuth.

Han siger, at han aldrig tidligere har set en sådan sag.

- Vi hører jo om denne slags sager fra tid til anden – men jeg har aldrig selv tidligere set den slags på skrift. Og det er vurderingen af tilknytningsforholdet, som jeg hæfter mig ved, siger han.