Skyderi i Ladegårdsparken i Holbæk - gerningsmænd på fri fod

Søndag aften blev der skudt mod to unge mænd i Ladegårdsparken i Holbæk. Der er endnu ingen anholdte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Artiklen er opdateret:
Clock10. feb 2020, kl. 10:04
Artiklen er opdateret med nye oplysninger fra Midt- og Vestsjællands Politi. Det fremgik blandt andet tidligere, at der ikke umiddelbart var skade på fast ejendom, men politiet oplyser nu, at der er gået et projektil igennem en termorude. Derudover er politiet til stede i Ladegårdsparken hele mandag, hvor de vil tale med eventuelle vidner. I den forbindelse vil de også meget gerne høre fra borgere, der kan have set noget med relation til skudepisoden.

Søndag aften klokken 21:46 fik Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse om skyderi i Ladegårdsparken i Holbæk.  

- Vi får en anmeldelse om, at der er blevet afgivet flere skud på stedet, og i den forbindelse kører vi selvfølgelig talstærkt ud til stedet, oplyser Thomas Hartmann, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

På stedet traf politiet to personer, der var blevet skudt imod. Det drejer sig om to mænd på henholdsvis 18 og 19 år.  

- Der er ikke nogen af dem, der er kommet til skade. Der er ingen, der er ramt, fortæller Thomas Hartmann. 

quote Cirka et kvarter efter fik vi en anmeldelse om en bil, der brændte syd for Kvanløse, og i den forbindelse har vi også efterforsket den sag

Thomas Hartmann, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet afspærrede et større område og afsøgte det med politihunde. Her fandt politiet afskudte patronhylstre, og der er også gået et projektil igennem en termorude ved en varmecentral, der ligger i bebyggelsen. 

- Det skal vi ud og have undersøgt nærmere i dagslys. Så der vil stadigvæk være politi derude - både efterforskere, der skal undersøge det her sted, og så også hunde, der søger igen. Vejret i går var ret heftigt, så det at søge i dagslys kan give yderligere oplysninger, fortæller Charlotte Tornquist, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi. 

VIDEO: Her er politiet ved at undersøge skudhullerne fra søndag aften.

 

18-årig dræbt af skud

I april sidste år døde en 18-årig mand som følge af de kvæstelser, han pådrog sig, da han blev ramt af skud. 

Den 18-årige opholdt sig ved en ejendom i Ladegårdsparken, da han blev ramt af skud og pådrog sig så svære kvæstelser at han døde. Dengang fortalte politiet, at skudepisoden formentlig udsprang af en konflikt i det kriminelle miljø.

Den forbrydelse er endnu ikke opklaret.

Bilbrand har muligvis forbindelse til skyderiet 

Kort efter skyderiet i Ladegårdsparken modtog politiet en anmeldelse om en bilbrand på Mogenstrupvej i Holbæk. Branden kan muligvis have forbindelse til skyderiet i Ladegårdsparken.

- Vi udelukker ikke, at de to sager hænger sammen. Cirka et kvarter efter fik vi en anmeldelse om en bil, der brændte syd for Kvanløse, og i den forbindelse har vi også efterforsket den sag. Vi kan ikke udelukke en sammenhæng på nuværende tidspunkt, siger Thomas Hartmann.

Bilen er en mørkerød stationcar i mærket Peugeot, som er blevet meldt stjålet fra Jerslev den 2. februar. 

- Vi arbejder ud fra en teori om, at den kan være anvendt som flugtkøretøj ved det her skyderi, supplerer Charlotte Tornquist.

Artiklen fortsætter under billedet.  

Politiet kan ikke afvise, at bilbranden har forbindelse til skyderiet.
Politiet kan ikke afvise, at bilbranden har forbindelse til skyderiet. Foto: Michael Johannessen

De to mænd, der er blevet skudt imod, er blevet afhørt, men der er endnu ingen anholdte.  

Ifølge kommunikationsrådgiver Charlotte Tornquist vil der hele dagen mandag være politi til stede i Ladegårdsparken, der foretager afhøringer af borgerne i området. Derudover vil politiets forebyggelsesafdeling være til stede og gå fodpatrulje for at skabe tryghed i området. 

Politiet vil meget gerne høre fra vidner. Har du hørt eller set noget i forbindelse med skudepisoden, kan du kontakte politiet på telefon 1-1-4.