Skoler i Holbæk får donation på flere millioner kroner – skal løfte eleverne fagligt

Folkeskolerne i Holbæk får fem millioner kroner til at løfte eleverne fagligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til Almene formål har doneret fem millioner kroner til et udviklingsforløb i Holbæk Kommunes folkeskoler.

Pengene skal bruges til at løfte elevernes faglige niveau, og sikre at de kommer til at trives bedre.

- Vi skal have stærkere forpligtende fællesskaber, hvor alle børn og unge trives, uddannes og dannes, siger formand for udvalget for børn og skole i Holbæk Kommune, Susanne Utoft (S) i en pressemeddelelse.

quote Vi skal have stærkere forpligtende fællesskaber, hvor alle børn og unge trives, uddannes og dannes

Susanne Utoft (S), udvalget for børn og skole, Holbæk Kommune.

- Med denne rundhåndede donation kan vi skrue endnu mere op for vores arbejde med at forbedre alle folkeskolelevernes læring og trivsel. Det gør mig virkelig glad, siger hun.

Skal bruges til efteruddannelse

Skolerne i Holbæk Kommune skal udvikle elevernes læring og trivsel, så elevernes får et større udbytte af undervisningen og så færre børn mistrives.  

- Vi vil fortsætte i de spor, som vi har lagt, men med lederen tættere på medarbejdernes praksis. Vi ser frem til at se en forbedring af elevernes læring og trivsel, når de forskellige indsatser sættes i værk rundt om i klasserummene, siger Julie Becher, der er chef for læring og trivsel i Holbæk Kommune.

Donationen giver mulighed for at udvikle den pædagogiske ledelse på kommunens skoler, og i praksis betyder det for eksempel, at nogle af lærerne får en uddannelse som dansk- og matematikvejledere.

Den uddannelse vil sætte dem i stand til støtte op om elevernes udvikling og gøre, at de kan sparre med faglærerne om, hvordan deres undervisning kan give eleverne endnu større udbytte.  

Og på Tuse Skole glæder den daglige leder, Kirsten Staxen, sig også over donationen har gjort projektet muligt.

- Det har været et stort ønske fra os pædagogiske ledere at komme endnu tættere på den pædagogiske praksis med brug af vores viden fra data, forskning og erfaringer fra hverdagen, så vi kan udvikle og justerer vores praksis, der hvor det giver mest mening, siger hun.