Sigtet i sag om trafikdrab er stadig på fri fod

Politiet leder fortsat efter en 24-årig mand, der er sigtet for uagtsomt manddrab og hensynsløs kørsel efter en trafikulykke i Jyderup 20. oktober, hvor et ældre par mistede livet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En efterlyst 24-årig er fortsat på fri fod, selv om en dommer har besluttet, at han skal fængsles.

- Vi har haft to andre politikredse ude at lede efter ham, men vi har ikke fundet ham endnu, og det ærgrer os selvfølgelig, siger René Søe Pedersen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Læs også: Gav førstehjælp ved dødsulykke: Det var voldsomt

Manden er efterlyst, fordi han er sigtet for uagtsomt manddrab og hensynsløs kørsel ved en trafikulykke ved Jyderup 20. oktober. Her stødte hans varebil sammen med en personbil i et lyskryds, og en kvinde på 85 år og en mand på 89 år mistede livet.

Kørte for stærkt

Undersøgelserne viser, at den sigtede kørte for stærkt, men politiet ønsker endnu ikke at oplyse, hvor stærkt han kørte.

Læs også: Ældre par omkommet i ulykke

Derudover har flere personer, som så ulykken, forklaret til politiet, at de mener, at den 24-årige kørte over for rødt lys og overhalede to biler ved en spærrelinje.

Enkelte vidner mener dog, at personbilen med det ældre par enten var skyld i eller havde en del af skylden for ulykken. Under grundlovsforhøret forklarede den sigtede, at han ikke mente, ulykken var hans skyld.

Løsladt i byretten

Den 24-årige blev løsladt efter grundlovsforhøret, men Østre Landsret omstødte forleden den beslutning og vil altså have ham varetægtsfængslet. Problemet er bare, at manden nu er forsvundet. Politiet har dog en formodning om, at manden er klar over, at de leder efter ham.

Læs også: Dommer løslader mand efter dobbelt trafikdrab

- Han gemmer sig formentligt for os, men vi fortsætter selvfølgelig med at lede efter ham, indtil vi finder ham, siger vagtchefen.

Når det gælder overtrædelser af færdselsloven, har den unge chauffør, der arbejder for et transportfirma, et langt synderegister. I 2013 fik han en ubetinget frakendelse af kørekortet i et halvt år, og lige nu har han en betinget frakendelse af kørekortet.

Ud over dødsulykken har han også to verserende sager om at køre over for rødt lys og overhale ved en spærrelinje.