¨

Sår tvivl om uvildig undersøgelse

Foto: TV ØST

Det er en sær forståelse af uvildighed, når man beder KL om at stå for en uvildig undersøgelse, mener en forening for udviklingshæmmede og pårørende.

- Jeg synes det er godt, at Holbæk Kommune nu tager sagen mere alvorlig. Men det er en lidt sær forståelse af uvildighed, når man beder KL stå for en uvildig undersøgelse, siger LEVs formand Sytter Kristensen.

Udtalelsen kommer efter at Holbæk Kommune søndag udtalte, at den vil iværksætte en ekstern undersøgelse af Skarridsøhjemmet i Jyderup efter Ekstra Bladets afsløringer af omsorgssvigt af bostedets udviklingshæmmede.

- Vi ønsker ikke at få skudt i skoene, at vi som kommune udelukkende tjekker os selv. Derfor tager vi nu det helt ekstraordinære skridt, at vi sætter en ekstern instans til undersøge forholdene på Skarridsøhjemmet. Dette som et supplement til det lovpligtige årlige tilsyn, skrev borgmester Søren Kjærsgaard (V) søndag på kommunens hjemmeside.

På baggrund af den eksterne undersøgelse vil der så blive udarbejdet en konkret handleplan.  

Sær forståelse af uvildighed

Men den undersøgelse undrer hos foreningen LEV, fordi den skal udføres af kommunernes egen interesseorganisation, KL.

- KL er jo en slags fagforening for Holbæk Kommune, så mon ikke der er grænser for, hvor kritiske og uvildige de er i stand til at være?, spørger formanden.

- Uanset hvor omhyggelige og fagligt velfunderet KLs undersøgelse bliver, så vil der være betydelig tvivl om uvildigheden. Og det kan ingen være tjent med, siger Sytter Kristensen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App