Ruder sprængt i stykker i Ladegårdsparken

Politiet har i det seneste døgn fået flere henvendelser fra borger, der har følt sig generet af fyrværkeri. I Ladegårdsparken blev der i går aftes smadret ruder, da der blev skudt fyrværkeri af ved en opgang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Nytåret blev skudt ind med brag - i rimelig god tid. I går blev ruder sprængt i Ladegårdsparken i Holbæk, efter at fyrværkeri blev fyret af ved den opgang, som Susanne Nielsen bor i.

- Lige pludselig lød der et brag, så jeg tænkte: hjælp, nu ramler væggene, siger Susanne Nielsen.

Både Sydsjælland- og Lolland-Falsters og Midt- og Vestsjællands Politi har i det seneste døgn fået flere henvendelser fra borgere, der er blevet generet af fyrværkeri. Hos Midt- og Vestsjællands Politi har de i det seneste døgn fået 10 henvendelser om fyrværkeri.

- Det kan selvfølgelig være hamrende irriterende. Specielt kan man sige, at her hvor juletiden gerne skulle sænke sig, så hører det med fyrværkeri ligesom mere til omkring nytår, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Derfor opfordrer Politiet nu forældre til at tage en snak med deres børn, hvis de skyder fyrværkeri af.

- Det er ærgerligt at gå både jul og måske oven i købet også et nytår i møde med en læderet hånd eller et ødelagt øje, fordi man har været ude at muntre sig med fyrværkeri. Vi vil godt opfordre forældre til, at man tager en grundig snak med sine børn og forklarer, at det ikke bare er for sjov, siger Carsten Andersen.