Roklub hårdt ramt af hærværk: - Det er fuldstændig meningsløst

Holbæk Roklub blev natten til onsdag ramt af hærværk for fjerde gang siden 10. juli. Politi og roklub kalder det meningsløst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Endnu engang blev medlemmerne af Holbæk Roklub onsdag morgen mødt af hærværk mod deres bygninger.

Det er fjerde gang siden 10. juli, at dagen er startet med et opkald til politiet.

- Det er fuldstændig meningsløst. Det jo enormt ærgerligt, når vi egentlig gerne bare vil ud og ro, siger Mette Tidemand Nicolajsen, der er formand i roklubben.

Artiklen fortætter under billedet.

Hærværket er især gået ud over portene til bådene.
Hærværket er især gået ud over portene til bådene. Foto: Privatfoto

Problemerne begyndte omkring genåbningen og skolernes ferie. I starten anmeldte roklubben ikke noget til politiet, fordi det blot var rod og drengestreger, som Mette Tidemand Nicolajsen kalder det.

- Vi har altid haft havemøbler ude på terrassen, som unge mennesker har benyttet sig af. Og det har vi haft det helt okay med. Vi deler gerne byens bedste udsigt, men i år blev møblerne ødelagt, så vi har måttet tage dem ind, siger hun.

quote Det er fuldstændig meningsløst. Det jo enormt ærgerligt, når vi vil egentlig gerne bare ud og ro.

Mette Tidemand Nicolajsen, formand i Holbæk Roklub

Men den seneste måned har drengestregerne taget en voldsom udvikling.

- Vi har fire store dobbeltporte af glas, som vi tager bådene ind og ud ad, og dem har de den seneste måned smadret. De har smadret dem med store sten, og de gør det kun for at ødelægge dem. De er ikke inde for at tage noget, fortæller Mette Tidemand Nicolajsen

Virker systematisk

Politiet kalder på samme måde som roklubben hærværket for meningsløst, og de gentagende hændelser tyder på, at det er de samme personer, der står bag.

- Antallet tyder på systematik, og at der er nogen, der har et horn i siden på roklubben på en eller anden måde, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands politi.

Men i Holbæk Roklub har de ingen anelse om, hvem det kan være.

- Vi er ikke uvenner med nogen, tror vi. Men der sker ikke noget ovre hos naboen, som er det tyrkiske bad, så det virker meget målrettet, siger Mette Tidemand Nicolajsen.

Politiet beder om hjælp

Hærværket foregår i løbet af natten, derfor har politiet ikke mange spor at gå efter.

Politiet undersøger redskaber, der måtte være blevet brugt, for tekniske spor, men de opfordrer også borgerne i Holbæk til at holde øje med området.

Artiklen fortsætter under billedet.

hærværk 3
Foto: Privatfoto

- Jeg må jo erkende, at vi ikke kan holde vagt dernede hver nat. Hverken hos dem eller andre. Så vi håber, at borgerne i Holbæk kan give et tip eller fingerpeg på, hvem det er, siger Martin Bjerregaard og tilføjer:

- Hvis man selv færdes ude i de lune og lyse sommeraftener, opfordrer vi til, at man lige har et halvt øje i det område, for at se om nogen opfører sig uhensigtsmæssigt.

Klubben har ligget med udsigt til fjorden i 135 år, og Mette Tidemand Nicolajsen håber, at hærværket snart holder op.

- Vi bruger oceaner af tid på ting, der ikke har noget at gøre med det, vi er her for. Vi er alle frivillige, og klubben kan ikke blive liggende, hvis det bliver ved på den her måde.

Til august vil bestyrelsen overveje, om der er behov for overvågning eller vagtfirma.