Rødt flertal kræver DF-borgmester i Holbæk

Kun ved hjælp af John Harpøth (DF) kan Sine Agerholm gøre sig håb om indflydelse i Holbæk. Men så skal han være borgmester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sine Agerholm (S) skal hive mere end en gylden gås op af hatten, hvis hun vil have indflydelse efter valget tirsdag. Hvis hun finder den, hedder den gyldne gås John Harpøth (DF) og lægger ikke æg, men stemmer. Dansk Folkeparti er gået frem med over 10 % siden sidste valg og kan med deres mandater skabe et rødt flertal.

Spørgsmålet er så, om Sine Agerholm er villig til den betaling, og om John Harpøth overhovedet er til at forhandle med.

Øjnede rødt håb

Sine Agerholm øjnede en chance, da Orø blev talt færdig i begyndelsen af aftenen. Både S og Ø fik der et glimrende valg. Men så landede tallene fra Gislinge som en mavepuster i den gode start, Sine Agerholm måske troede hun skulle have.

For selvom Enhedslisten oplever fremgang, så er det ikke nok til at redde en rød borgmesterpost.

For selvom Venstre i snuptag tog borgmesterkæden ved sidste valg, så lader alt til, at de kommer til at sidde trygt og lunt i borgmestersædet de næste 4 år.

I løbet af natten kom Socialdemokraterne igen, da Holbæk Vest blev talt op, men det betyder kun, at DF bliver tungere og tungere på vægtskålen.

Skal man tro valgforbundene forud for valget, bliver Søren Kjærsgaard fra Venstre siddende i borgmesterstolen, men hvis John Harpøth kan få Sine Agerholm til at danse efter hans melodi, så bliver han borgmester for DF i Holbæk.

Se stemmetallet fra Holbæk på dette link...