Rockere klippede finger af - nu står offeret frem

Den 28-årige mand, der i januar fik klippet et led af sin finger på grund af en narkogæld, fortæller nu om episoden, hvor hans hjem også blev brændt ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På kort tid mistede en 28-årig mand fra Hallebyore ved Jyderup både en del af sin lillefinger og sit hjem, da 2 rockere i januar aflagde ham visit.

Nu fortæller Preben N. i dagens udgave af Ekstra Bladet, hvad der skete den 9. januar om aftenen, hvor han og 3 kammerater sad i hjemmet ved Jyderup.

- Den ene sagde, at han var kommet for at brænde huset ned og klippe en finger af mig. 'Men bare rolig: Du kan selv vælge, hvilken finger, jeg skal tage', forklarede han. De truede også med at skyde os i knæene, hvis vi nærmede os en telefon. Jeg valgte at adlyde, for at han ikke skulle pløkke nogen af mine kammerater. Så jeg rakte omgående venstre hånd frem og sagde, at det skulle være den mindste. Men først fik jeg lov til at binde en snor stramt om fingeren for at undgå et større blodtab, siger han til avisen.

Besøg før jul gav ekstra gæld

Preben N. skyldte rockerne 18.000 kroner for hash, men den gæld steg, da de samme rockere før jul besøgte ham første gang. Her stak de en kniv gennem hans hånd, hvilket de skulle have ekstra 10.000 kroner oveni gælden for, samtidig mente de, at de skulle have 30.000 kroner i tabt arbejdsfortjeneste, og så stjal de ifølge Preben N. 7000 kroner og en plade hash.

Efter besøget 9. januar forsøgte Preben N. at redde sin finger ved at putte den afklippede stump ned i noget vaniljeis, men det lykkedes dog ikke sygehuspersonalet at sætte delene sammen igen. Preben N. og hans 3 venner nåede sammen med 2 hunde og en computer ud af huset, inden det brændte ned til grunden.

Politiet har anholdt 2 personer, som det mistænker for at stå bag brand og afklipning. De nægter sig dog skyldige.