¨

Rikke syr kemohuer til kræftramte: Nu er hun blevet Årets Ildsjæl

Rikke Christensen fra Holbæk kan nu kalde sig Årets Ildsjæl 2018. Foto: TV ØST

Selvom hun egentlig ikke fik flest stemmer, kan Rikke Christensen fra Holbæk nu kalde sig årets ildsjæl.

- Jeg blev meget, meget overrasket. Så blev jeg stille. Og så blev jeg glad.

Ordene er Rikke Christensens fra Holbæk. Hun syer huer, som kemoramte kræftpatienter kan få helt gratis, og i fredags fik hun at vide, at hun har vundet Go’on’s konkurrence om at blive Årets Ildsjæl 2018. Med prisen følger en præmie på 25.000 kroner. 

Læs også Hun syer for en god sag

Men hvis man alene kigger på antallet af stemmer afgivet i konkurrencen, så lå Rikke Christensen ikke til mere end en andenplads. Da afstemningen på støtdelokale.nu sluttede, var det nemlig Kasper Martlev fra Karla Kattehjem i Højby, der stod til at vinde med 7.642 stemmer mod Rikke Christensens 7.178.

Men sådan blev det som bekendt ikke. Årsagen er, at ”der blandt andet kører en ikke-afgjort sag i Indsamlingsnævnet mod Kasper Martlev”, skriver Go’on i en pressemeddelelse.

Jeg blev meget, meget overrasket. Så blev jeg stille. Og så blev jeg glad.

Rikke Christensen, Holbæk

- Derfor vurderer Go’on, at det ikke var rigtigt at erklære Kasper Martlev som vinder af konkurrencen, jf. reglerne, skriver de.

Projektet er sikret

Derfor var overraskelsen stor, da Rikke Christensen i fredags blev ringet op og fik at vide, at hun havde vundet.

- Det kom meget bag på mig, at jeg vandt, siger hun.

Præmien på 25.000 kroner betyder, at Rikke Christensen kan fortsætte med at sy huer til kræftramte over hele landet. Hun har sendt over 700 huer til sygehuse over hele landet, som kræftpatienter kan få helt gratis, og indtil videre har hun selv betalt for alle materialer.

Læs også Rikke syer huer til kræftpatienter: Nu kan hun blive Årets Ildsjæl 2018

- Det her giver luft til at fortsætte projektet. Nu er det sikret, og det kan blive ved, uden at nogen behøver at frygte, at det stopper, siger Rikke Christensen.

Rikke Christensen begyndte at sy kemohuer til kræftramte i forbindelse med en indsamling til Kræftens Bekæmpelse i april. Hun delte et opslag på Facebook, som fik stor opmærksomhed, og det har også betydet, at der er stor efterspørgsel på huerne. 

- Der er flere af sygehusene, der faktisk er løbet tør og skal have nogle flere huer. Roskilde er løbet tør, og det er Næstved Sygehus også, fortæller Rikke Christensen.

Bliver ved med at hjælpe

Og det får de, for Rikke Christensen er stadig meget motiveret for at hjælpe de mange kræftramte i Danmark. Det blev kun understreget, da hun for nylig var inviteret til et arrangement for kræftramte børn på Rigshospitalet i København. Her så hun virkelig behovet for de fine huer.

Det her giver luft til at fortsætte projektet. Nu er det sikret, og det kan blive ved, uden at nogen behøver at frygte, at det stopper

Rikke Christensen, Holbæk

- Der var simpelthen sådan en glæde og varme, selvom børnene var syge. Det var en dag i friheden for dem. Og det er jo netop det, der driver det. En cancerhue koster nemt 3-400 kroner, men bare fordi man er syg, er man jo ikke nødvendigvis rig. Og hvis man skal have flere huer, så man kan skifte mellem dem, så løber det jo op, siger hun.

- Så derfor bliver vi ved, og nu kan vi gøre endnu mere.

Rikke Christensen får hjælp af 10-15 personer over hele landet, der er med til at sy de mange huer.

Go’on donerer foruden de 25.000 kroner til Rikke Christensen yderligere 25.000 kroner til en øremærket pulje til fordel for katte. Det gør de i samråd med Kasper Martlev fra Karla Kattehjem for at tilgodese alle dem, der stemte på kattene i Go’on’s konkurrence om at blive Årets Ildsjæl 2018. 

03:27

Se indslaget: Rikke Christensen har omdannet sin stofbutik til et arbejdende velgørenhedsværksted for kræftramte kvinder.

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App