Richard lagde sandsække mod stormen Urd

Prognoserne om stormen Urd fik flere i Holbæk til at lægge sandsække udenfor. Heldigvis havde Urd mistet meget af sin styrke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stormen Bodil er noget, de sent glemmer i Holbæk. Derfor havde flere også forberedt sig på Urds besøg ved at lægge sandsække, som skulle holde vandet ude, hvis vandstanden skulle stige markant.

Og det forberedende arbejde gav pote på Havnegrillen i Holbæk.

- Der var faktisk kun kommet en lille smule vand ind, fordi min chef havde lagt sandsække ved de døre, der vender ned mod vandet og ved vores hoveddør – der var ikke kommet meget ind under der. Til gengæld var der fyldt godt op på dame toilettet, siger Tina Akoto.

I Holbæk havde Urd dog haft kræfter nok til at rive badebroen til søbadet Venedig løs. Dele af broen var endt inde i havnen.  

Richards hus forblev tørt

Richard Kristiansen havde brugt 2. juledag på at lægge sandsække foran sit hus på Strandmøllevej i Holbæk.

- Vi havde jo en fornemmelse af, at det skulle komme op på græsset, og komme helt op til huset. Sidste gang (ved stormen Bodil, red.) var det oppe på 190 centimeter.

Heldigvis skulle sandsækkene ikke vise sit værd. Vandet kom slet ikke i nærheden af huset.

- Vi har lagt sandsække, for at sikre os. Vi havde jo erfaringerne fra Bodil, hvor vi ikke fik sandsække ud tids nok. Så nu kørte vi ned og fik fyldt nogle sandsække op, og fik lagt dem ud, siger Richard Kristiansen.