¨

Rasmus Nøhr var trækplaster til havefest

Foto: TV ØST

Sangeren Rasmus Nøhr kom til Tuse Næs ved Holbæk i dag. Han havde efterlyst et smukt sted at holde en gratis koncert, og den ville Line Göllnitz gerne lægge græs til

350 mennesker har på forhånd købt billet til at komme og spise mad, men det er ikke til at vide, om der vil dukke flere op. Koncerten er jo gratis.

- Jeg tror, jeg har plads til 500, og ellers må vi tage marken herude i brug, siger Line Göllnitz, der bor til leje på Søgarden på Tuse Næs.

Igennem to måneder har hun forberedt sig på havefesten i dag. Venner, familie og naboer har skaffet scene, grille, bar og festivaltoiletter til arrangementet.

Havefest efterlyst på Facebook
Det var et opslag på Rasmus Nøhrs Facebookside, der fik Line Göllnitz til at skrive til ham. Han efterlyste et smukt sted på landet, hvor lokale kræfter ville sørge for rammerne, så ville han levere musikken - og han ville ikke have betaling for det. Det var lige noget for en Rasmus Nøhr-fan som Line.

- Jeg har været til flere koncerter med ham, og jeg synes, han er en rigtig rar person, fortæller hun.

Gæster trods regn
Ved tre-tiden begynder det at strømme ind på gårdspladsen med stole, tæpper, paraplyer. og feststemte mennesker i alle aldre. Og et par timer efter synger Rasmus Nøhr sig ind i hjerterne på dem, så godt han kan.
- Det var lige det her, jeg håbede på, siger Line Göllnitz, da koncerten er i gang.

Danmark Dejligst
Havefesten på Tuse Næs er en af fire private arrangementer, som Rasmus Nøhr har valgt ud blandt mange forslag på sin Facebookside. Overskriften for koncerterne er Danmark Dejligst og er lavet for at bandet kan komme ud i landet, hvor de ikke plejer at spille, og hvor det hele ikke er så formelt.
- Her kan man tale med dem, vi spiller for, fortæller Rasmus Nøhr inden næste sæt skal i gang.

02:15 Luk video

00:47 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App