Postbudenes travleste dag: Flere handler på nettet

I Holbæk havde postbudene ekstra travlt med at uddele folks pakker inden jul. Rekordmange har nemlig handlet over nettet i år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med kun fem dage til jul, så skal man snart få styr på de sidste julegaver. Mange mennesker vælger derfor at handle dem på nettet.

Det giver travlhed hos Post Nord. Tirsdag forventer postvirksomheden, at omkring 600.000 pakker bliver leveret rundt omkring i landet, inden dagen er omme.

Ifølge Post Nord er det rekordmange i forhold til sidste år. De forventer samtidig, at de følgende dage bliver lige så travle.

Travleste dag på året

Det store boom i e-handlen kan mærkes på blandt andet Holbæk Distributionscenter. Det fortæller Ole Solheim, som er daglig leder på stedet.

- Det er den travleste dag på året, når vi når i gennem dagen i dag. Så regner vi med at have rundet omking 600.000 pakker, så danskerne har virkelig shoppet igennem på nettet henover weekenden, siger Ole Solheim.

Tendensen har postbudet Per Kristensen på 57 år også bemærket. Han har været postbud siden 1984, og han kører dagligt ruten omkring kalundborgvej i Holbæk.

- Det der e-handel er totalt eksploderet. Det har den altså, og det kan jeg godt forstå, siger han og fortsætter:

- Vi slår næsten nye rekorder hvert år. Det er helt vildt.

Ifølge en undersøgelse, PostNord har fået lavet af TNS SIFO, regner danskerne i år med at julehandle online for samlet set 3,8 milliarderkroner.