Politi dropper sag om væltet stillads

De stilladsarbejdere, der den 23. oktober greb til selvtægt og selv væltede et stillads i Holbæk, går nu fri. Politiet lukker sagen uopklaret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Iklædt ens arbejdstøj bryder 12 stilladsarbejdere ind på en byggeplads fredag morgen klokken 5.31 den 23. oktober og vælter et stillads. Derefter forsvinder de fra pladsen.

Selvom de 12 gerningsmænd er fanget på overvågningskamera, går de nu fri. Politiet lukker sagen uopklaret.

- Vi har gennemset videoovervågningen, men det er ikke godt nok til at identificere gerningsmændene, det er simpelthen ikke god nok kvalitet. Vi kan ikke se ansigterne tydeligt nok, så vi kan ikke sigte nogen på det grundlag, fortæller Richard Olsen fra lokalpolitiet i Holbæk.

Selvom politiet lukker sagen, vil de stadig meget gerne høre fra folk, der kender til sagen.

Læs også: Stilladsarbejdere væltede stillads - gav polakker og vinden skylden

Politiet ved, hvem der har gjort det

En af gerningsmændene ringede selv til TV ØST kort efter ulykken. Her forklarede han, at stilladset var opført af polske arbejdere, men at arbejdet ikke var gjort godt nok, derfor væltede stilladset i vinden.  

Senere ringede samme stilladsarbejder og indrømmede, at han selv har været med til at vælte stilladset for at gøre opmærksom på unfair konkurrence fra polske arbejdere. De udenlandske arbejdere konkurrerer på lav løn og dårlig sikkerhed på arbejdspladsen.

Læs også: Stilladsarbejder: Derfor gjorde vi det

Politiet er derfor ikke i tvivl om, hvem der står bag hærværket på Kalundborgvej i Holbæk.

- Ud fra det der er sket og skrevet, er vi ikke i tvivl om, at det peger på stilladsarbejdere. Men vi kan ikke pege på, lige nøjagtig hvem det er, fortæller Richard Olsen.

Derfor kan der ikke blive sigtet nogen i sagen.

SE VIDEO: Her kommer hærværksmændene ind på byggepladsen

Et omdiskuteret stillads

Både Fagbevægelsen og Arbejdstilsynet har tidligere kritiseret sikkerheden på stilladset i Holbæk, hvor der er blevet givet tre strakspåbud, der skulle forbedre sikkerheden. Det er den polske entreprenør-virksomhed AWD Sp. Zoo, der står bag stilladset i Holbæk, det bliver ledet af den danske direktør Ole Thuesen. Efter strakspåbudene har de ændret sikkerheden, og Arbejdstilsynet har accepteret.

Politiet har både underrettet husejeren og ejeren af stilladset.