Plejefirma opsiger aftale efter regnefejl

Forenede Care har opsagt samarbejdet med Holbæk Kommune om drift af hjemmeplejen i Område Øst. Kommunen overtager derfor selv alle opgaverne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk Kommune overtager nu en række plejeopgaver, efter at firmaet Forenede Care har opsagt samarbejdet. Det skriver Holbæk Kommune i en pressemeddelelse. 

Forenede Care har siden maj 2013 stået for driften af Plejecentret Kastaniely samt hjemmeplejen i Område Øst, der dækker Tølløse, St. Merløse, Vipperød og Regstrup, men firmaet har nu opsagt samarbejdet omkring hjemmeplejen.    

- Baggrunden er, at vi har lavet en regnefejl i udbudsmaterialet, og at Forenede Care samtidig har givet udtryk for, at det var forbundet med større udfordringer end forventet at drive hjemmeplejen, forklarer Kenn Thomsen, der er direktør for ældre og sundhed i Holbæk Kommune. 

Kommunen overtager

På baggrund af opsigelsen besluttede et flertal i byrådet onsdag, at Holbæk Kommune selv overtager alle hjemmeplejeopgaverne i Område Øst.

- For at skabe den mest smidige overgang, har vi aftalt med Forenede Care, at de fortsætter, indtil vi er klar til at tage over. Det rykker dog ikke ved, at borgere og medarbejdere vil opleve endnu et leverandørskift, og vi beklager meget, hvis det giver anledning til usikkerhed, pointerer Kenn Thomsen, der tilføjer, at kommunen med det samme går i gang med at få alle forhold omkring hjemtagelsen på plads. 

Allerede nu ligger det dog fast, at personalet kan fortsætte hos Holbæk Kommune, og at servicestandarderne vil være de samme som hidtil.

Fortsætter på plejecenter

Forenede Care driver også plejecentret Kastaniely i Svinninge, og den opgave fortsætter firmaet med at løse:     

- Vi har et godt samarbejde omkring Kastaniely, og vi kan fortsat levere en god service inden for de rammer, som Holbæk Kommune har stillet op. Derfor bliver der ikke ændret på vores engagement på det område, forklarer Thomas Nistrup, der er direktør i Forenede Care.