Pipe Band-kvartet gjorde rent bord i Hamborg

International konkurrence for pipe bands blev en ubetinget succes for Holbæk Pipe Band i weekenden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Årets første internationale konkurrence for pipe bands, der er blevet afviklet i Hamborg i den forløbne weekend blev en ubetinget succes for Holbæk Pipe Band.

Det skriver Holbæk Pipe Band i en pressemeddelelse.

Holbæk-bandet stillede op med fem pipere - sækkepibespillere - konkurrencerne for kvartetter (de fire af piperne) og i nogle af solokonkurrencerne.

Kvartetten stillede op i to kategorier, Grade 4 og i Open Grade, og gjorde rent bord ved at vinde begge. ”Grade” er en slags klassebetegnelse på linje med serier eller divisioner i sportens verden.

Flere gjorde det godt

Men ikke kun kvartetten fra Holbæk gjorde det flot i den tyske Hansestad.

I solokonkurrencerne blev Holbæks Jens Hørring Olsen nummer 2 med kollegaen fra Holbæk Pipe Band, Lisbet Kværnø på 3.-pladsen i klassen for de bedste pipere i MSR, der er en forkortelse for en slags medley med musikarterne March, Strathspey og Reel.

I den ofte meget vanskelige kategori, Piobaireachd – gælisk ord, der udtales noget i retning af pibrok – blev Jens Hørring Olsen og Lisbeth Kværnø henholdsvis nummer 4 og 5.

Den vanskelige stil, Piobaireachd, er den oprindelige musikform for den skotske sækkepibe, der blev udviklet for mere end 600 år siden, så højlænderne blandt andet kunne bruge sækkepiben som signalmiddel eller, når der skulle mobiliseres til krig.

Noget tyder på, at det er en sæsonstart, der peger den rigtige vej for Holbæk Pipe Band i den sæson, der netop er begyndt, lyder det i pressemeddelelsen.