Pendlere snydt igen

Pendlere mellem København og Kalundborg må endnu engang finde sig i forringelser hos DSB. IC-3 toge forsvinder på nogle af de mest travle afgange og bliver erstattet af de gamle diesel lokomotiver.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra på mandag bliver det de gamle diesel lokomotiver, der skal transportere pendlere frem og tilbage mellem  Kalundborg og København i myldretiden.

Alle hverdage kl. 6.54 fra Kalundborg og kl. 16.53 fra København skal de nu køre i de så kaldte dobbeltdækkere ført af et gammel lokomotiv.

- Alternativet er at vente på et senere tog og så er du senere hjemme og så er det din fritid det går ud over og børnene, der skal hentes, siger en pendler.

Det er folketingskandidat Rasmus Horn Langhoff fra Kalundborg stærkt utilfreds med.

- Problemet er, at det er gamle diesel lokomotiver, der trækker kreaturvognene her og dobbeltdækkerne, der kommer til at køre her og de er mere ustabile og flere vil blive forsinket, siger Rasmus Horn Langhoff.  

DSB arbejder på at skifte de gamle lokomotiver ud, fordi de for ofte går i stykke, men det er altså ikke sket endnu.

- Det beyder, at jeg kommer for sent på arbejde og at jeg må arbejde over andre dage og det betyder noget for familielivet, der skal hænge sammen, så det betyder noget, det er sikkert, siger Berit Pultz, Vipperød.

IC-3 toge mellem København og Kalundborg skal flyttes til kystbanen i Nordsjælland, fordi DSB har vundet et statsligt udbud om at køre den strækning - og de SKAL have de nye tog.

- Man skal ikke sætte ting i udbud, hvis ikke man har toge nok til at løse probelmerne. Så problemet er, at der mangler moderne tog og regeringen altså alligevel sætter kystbanen i udbud, siger Rasmus Horn Langhoff. 

Det synespunkt er der opbakning om i toget.

- Det er noget underligt noget, siger Mikkel Rasmussen fra Holbæk.

I begyndelsen af december var Transportminister Lars Barfoed kaldt i samråd i Folketingets Trafikudvalg om flytningen af IC3-togene. DET kom der dog ikke meget ud af.
DSB SKAL leve op til udbudsbetingelserne på Kystbanen - og der kommer altså TIDLIGST nye tog til vores region efter sommerferien.