¨

Orø på den anden ende

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 4

Mandag den 3. juni blev aldeles anderledes for Orøs beboere, da der for første gang i 600 år var royalt besøg.

Der er liv på Orø mandag den 3. juni. For første gang i 600 år er der royalt besøg, og det har sat øen på den anden ende.

- Jeg er da spændt og glæder mig, men jeg må indrømme, at jeg også lidt glæder mig til, at det hele overstået. Der er meget ståhej omkring det, lyder det fra Carsten Roug, der er læge og formand for Hestebedgård, som er et af de steder, dronningen besøgte mandag formiddag.

Spændt blomsterpige

Regentparret landede på Orø klokken 10. Turen er første stop på sommertogtet, og Kongeskibet Dannebrog lagde til uden for øen, og så blev parret fragtet ind til den lille ø i Isefjorden i Chalup.

Her ventede blandt andre 8-årige Karen Warrer Juul, der var udnævnt som blomsterpige.

- Det er svært at forklare, hvordan det bliver, men jeg tror, det bliver spændende. Jeg har aldrig mødt dronningen før, men jeg ved, at hun elsker børn, og at hun maler meget, fortalte Karen Warrer Juul, inden hun skulle på havnen og møde regenten.

Pressen i vejen

Pressen er mødt talstærkt op. Både fra lokale medier og fra landsdækkende. Et par fotografer er dog ved at blive voldsomt upopulære foran Orø Skole.

- Æh, har I tænkt jer at blive stående der?, spørger 13-årige Anne-Sofie Jensen.

- Nej, vi sætter os på hug, når de kommer, beroliger et par store mænd med kameraer, og Anne-Sofie Jensen og hendes familie og naboen hjemme fra Ruds Vedby er glade.

- Vi har været her i god tid for at få en god plads, så det ville være lidt ærgerligt ikke at kunne se noget, siger 64-årige Karin Eriksen, der er nabo til Anne-Sofies familie derhjemme.

Nærmest andægtigt

Hun er royalist og har været til flere begivenheder med de kongelige, men det er alligevel noget særligt hver gang.

- Det er nærmest andægtigt at se dronningen. Hun er jo så majestætlig, og der bliver næsten helt stille, når hun kommer. Det er noget specielt, siger hun og lyser op i et stort smil.

Forvirrende dag

På Orø Kro på den anden side af vejen har dagen været travl. Her har TV2 Øst sendt direkte fra, dronningen har været forbi og se på kunst, og det er også her, at hun og prinsen har indtaget frokost sammen med adskillige andre gæster.

- Ja, her har været travlt, men det er egentligt ikke fordi, der har været flere mennesker, end vi kan rumme. Det har bare være forvirrende med de forholdsregler, der var fra politiets side med, at der var steder, hvor vi ikke måtte gå, og flere af os var også i tvivl om, hvorvidt vi måtte tage vores cykler på arbejde. Det er vi ikke vante til, lyder det fra receptionist Bjørn Overgaard.

Klokken 17 slutter regentparrets besøg på Orø, og mon ikke både hovedpersonerne og øboerne så trænger til at puste ud?

Se mange flere billeder og kommentarer her.

00:31 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App