Opholdsforbud på Bandidos’ rockerborg i Holbæk ophører

Torsdag ophørte politiets opholdsforbud på Bandidos’ rockerborg på Østerstræde i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Opholdsforbuddet på Bandidos’ klubhus i Østerstræde i Holbæk er nu udløbet.

Derfor har politiet været ude og fjerne de skilte, der har været sat op på ejendommen, hvor de informerer om opholdsforbuddet.

Forbuddet blev udstedt på grund af en verserende bandekonflikt mellem Bandidos og en uorganiseret gruppe fra Vang-kvarteret. En konflikt, som politiet nu vurderer til at være løst. Det fortalte Michael Flemming Rasmussen, der er vicepolitiinspektør i Midt- og Vestsjællands Politi, den 24. november til TV ØST.

- Det symbol, der har været, som nogle har gået efter at ramme, det er i hvert fald væk nu. Derfor anser vi problemet for at være løst.

Bandidos er flyttet fra klubhus

Siden begyndelsen af oktober har der været flere voldsomme sammenstød mellem de to grupperinger.

Bandidos’ klubhus er i den forbindelse tidligere blevet angrebet. Det skete blandt andet den 14. oktober 2018 med molotovcocktails og den 25. oktober 2018 med en håndgranat.

Bandidos har siden valgt at fraflytte klubhuset i Østerstræde. De hentede det sidste flyttelæs i weekenden, hvor politiet også var til stede.

Artiklen fortsætter under billedet.

Rockergruppen Bandidos rømmede sit klubhus på Østerstræde 4 i Holbæk.
Rockergruppen Bandidos rømmede sit klubhus på Østerstræde 4 i Holbæk.
Foto: Michael Johannessen

Kommunens forbud gælder stadig

Bandekonflikten førte til, at politiet foruden et opholdsforbud indførte en visitationszone. Det betød, at politiet uden grund kunne visitere personer for at se, om de bar våben.

Visitationszonen ophørte den 22. november.

Holbæk Kommune valgte at indføre et samlingsstedsforbud på Bandidos’ rockerborg i Østerstræde. Politiet oplyser, at dét forbud stadig er gældende.