OB køber Holbæk-spiller

Forsvarsspilleren i Holbæk, Frederik Tingager, er blevet solgt til superligaklubben OB.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det 23-årige forsvarstalent i Holbæk, Frederik Tingager, skal fra årsskiftet stoppe bolde i Superligaen iført en OB-trøje. Det skriver Holbæk B&I på deres hjemmeside.

- Det er med stor vemod, jeg forlader klubben. Jeg drager mod nye mål og drømme fra 1. januar, og jeg vil gerne sige tak til alle - fra kantinedame, ledelse, trænere, dem som pumper boldene, for alle omkring klubben har haft en stor betydning for mig, siger Frederik Tingager til klubben.

Græder med det ene øje og smiler med det andet

Hos HB&I er det med blandede følelser, at Frederik Tingager nu skal fortsætte sin karriere i OB:

- Man græder jo med det ene øje – men smiler med det andet. At HB&I igen kan bringe et af klubbens egne talenter helt til Superligaen er jo en fantastisk historie. Det er lige netop det signal, vi ønsker at sende: at HB&I er en klub med et stærkt talentmiljø der tidligt kan bringe spillerne i kamp på et divisions-niveau, som giver mulighed for, at de også kan komme videre derfra til næste hylde, fortæller Holbæks sportschef Asger Madsen.

Og det har netop hele tiden været planen, at Frederik Tingager skulle bruge tiden på 2.divisionsholdet som en adgangsbillet til Superligaen. Derfor har Holbæk B&I også sikret sig et videresalgsklausul, hvis Frederik Tingager hitter i OB:  

- Da Frederik og HB&I for halvandet år siden indgik en 2½- årig aftale, var der et fælles ønske om, at Frederik skulle bruge Holbæk som springbræt til det næste skridt i hans karriere. Derfor lavede vi en frikøbsklausul i kontrakten. På den korte bane er det ikke den store økonomiske gevinst for HB&I, men ved et videresalg fra OB får klubben en større sum, fortæller Asger Madsen.

Holbæk udvikler lokale talenter

I HB&I er de overbeviste om, at salget af Frederik Tingager er den rigtige beslutning, selvom beløbet i første omgang ikke er overvældende:

- Vi har defineret HB&I som en talentudviklingsklub, der skal avle, tiltrække og videreudvikle lokale talenter, som kan komme videre med karrieren. Derfor er det en win-win for både Tingager og HBI og formentligt også for OB. Så jeg synes, at handelen er et signal om, at vi som fodboldklub gør det rigtige, fortæller formand Kenny Jensby.

Hovedpersonen selv er også meget taknemmelig for sin tid i Holbæk, og tilskriver klubben den fulde ære for, at han fik fodboldglæden tilbage.

- Det sammenhold, der i klubben, er unikt og noget HB&I virkelig kan være stolt af at kunne tilbyde. HB&I er en stor familie, og jeg er stolt af at kunne sige, at jeg har spillet i HB&I. Jeg vil for evigt være HB&I'er i hjertet, fortæller Frederik Tingager.