¨

NV-Pro granskes af ministerium

NV-Pro står over for et krav om tilbagebetaling af 2,9 millioner kroner til Ministeriet for Børn og Undervisning.

Ministeriet for Børn og Undervisning har rettet søgelyset mod økonomi og regnskaber i Nordvest


sjællands Produktionsskole, skriver dagbladet Nordvestnyt.


NV-Pro står ikke blot over for et krav om tilbagebetaling af 2,9 millioner kroner til Ministeriet for Børn og Undervisning.


Ministeriet har sat spot på dykkerudstyr og forstanderens kørsel i skolens varebil og forlangt, at der ansættes en administrations- og økonomichef på produktionsskolen i Svinninge.


Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har rejst kritik af produktionsskolens dykkerkurser, som blev gennemført af to lærere i deres fritid. Eleverne var ifølge bestyrelsesmedlem Henrik Jensen omfattet af en fuldtidsforsikring.


- Egentlig tror jeg, at ministeriet interesserer sig for dykkerundervisningen på grund af en administrativ fejl. På et tidspunkt stod der i regnskabet, at vi havde købt en båd. Både kontoret og revisionen laver et flueben ved det. Men vi har aldrig købt en båd. Den blev lejet, og det er rettet nu, siger Henrik Jensen.


Skolen har hidtil haft en Mercedes varevogn, som forstanderen har brugt. Men den er solgt på anbefaling af Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, fremover skal forstanderen aflevere kørselsregnskab for kørsel i egen bil.


- Det undrer os meget, i erhvervslivet er det jo ikke noget problem, at en leder har fri bil, der bliver betalt skat af. Og produktionsskolen har jo flere satellitter, naturskolerne i


Holbæk og Odsherred og vandrerhjemmet Anneberg, siger Henrik Jensen til dagbladet Nordvestnyt.


 /Ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App