Nu mister Anette sin handicapbil

Anette Massinen har i 18 år været afhængig af en handicapbil, som Holbæk Kommune har bevilget hende. Nu sætter kommunen en stopper for fritagelsen af vægtafgiften, som hun tidligere har haft ret til

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ægteparret Anette og John Massinen har altid haft et aktivt og socialt liv til trods for, at Anette Massinen sidder lænket til en kørestol. Det er parrets handicapbil, der har sørget for, at de kunne komme ud af huset, så tit de ønskede, men nu har Holbæk Kommune stukket en kæp i hjulet.

Anette og John Massinen ansøgte nemlig i foråret om retten til at få en ny handicapbil, da deres nuværende er otte år gammel og ikke stemmer overens med Anette Massinens behov. Parret blev dog meget chokeret, da kommunen besvarede deres ansøgning. De fik nemlig ikke kun afslag på at få bevilget en ny handicapbil, men også en besked om, at familien pr. 1. november ville få frataget retten til overhovedet at have en afgiftsfri bil.

- Det er jo ganske urimeligt. Min kone har haft den her handicapbil i otte år, og den har været indrettet til hendes brug. Og så vender kommunen lige pludselig på et bræt, og tager den fra os, siger John Massinen.

Holbæk Kommune vil ikke kommentere på en igangværende sag, men fortæller, at de generelle regler for handicaptransport er blevet strammet. Det betyder, at flere vil opleve, at deres kørselsbehov vil blive dækket anderledes en tidligere. Fx ved hjælp af handicap- og flexkørsel.  

For Anette Massinen er udsigten til at få frataget bevillingen til en handicapbil skræmmende. Når deres nuværende bil ikke kan køre længere, kan familien Massinen nemlig slet ikke overskue, hvordan de så skal kunne komme ud af hjemmet:

- Jeg havde aldrig drømt om, at de kunne finde på at tage min bil fra mig. Det betyder, at vi slet ikke kan gøre alle de ting, vi er vant til. Det er som om, at de tænker, at fordi jeg er handicappet, så behøver jeg ikke komme ud. Det er uværdigt og ydmygende, fortæller Anette Massinen.


Nyhedsoverblik