¨

Nu bliver Holbæks børn rigtig sunde

Foto: TV ØST

3500 børn i Holbæk går i spidsen. Her vil de gøre skolebørn mere sunde med fokus på bevægelse og idræt.

Børn i førskolealderen skal være mere fysisk aktive, og de skal lokkes til mere fysisk aktivitet, så de undgår overvægt og andre kedelige fysiske skader.

Det er en del af formålet, når DGI (Danmarks Gymnastik og Idrætsorganisationer) den kommende tid forsøger at få endnu flere unge til at vende deres dagligdag til en mere aktiv hverdag på Vestsjælland og andre steder i landet.

Nu har DGI fået hele Holbæk Kommune med på et noget banebrydende projekt. Det betyder, at de 0-5-årige i Holbæk i 47 institutioner får et certifikat, der igen betyder, at alle de unge bevæger sig i en rigtig retning mod mere sund og aktiv levevis.

- Vi bevæger os mod at opnå en bedre folkesundhed, for når vi taler om sunde vaner og aktiv livsstil, handler det om at tænke børns sundhed ind fra de første spæde barneskridt, siger borgmester Søren Kjærsgaard (V).

Holbæk er den den første kommune, der underskriver en aftale, som betyder, at alle børneinstitutioner skal certificeres. Dermed er Holbæk den første kommune, der samlet tager et fælles ryk for at gøre børnene mere aktive.

DGI har de seneste par år certificeret 135 SFO'er og 35 børnehaver i en række kommuner, og formanden for DGI, Søren Møller, glæder sig over, at Holbæk nu indtager en førerposition.

- Det er ekstremt vigtigt for børn i børnehavealderen, at de bevæger sig og bliver stimuleret motorisk. Det er som et kinderæg, hvor du får tre ting på en gang, nemlig sundhed, bedre opfattelsesevne og social læring, siger Søren Møller.

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App