Nordea Fonden støtter storstilet naturprojekt

Et naturprojekt i det nordvestsjællandske har modtaget økonomisk støtte fra Nordea Fonden. Ambitionen er at binde områdets kommuner tættere sammen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Istiden skal binde Nordvestsjælland tættere sammen med en såkaldt Istidsrute. Og nu er naturprojektet rykket nærmere en realisering.

Nordea Fonden har nemlig bevilliget 830.660 kroner til et forprojekt for Istidsruten.

Ambitionen for ruten er, at den skal blive et nyt, bærende ikon for et samlet oplevelsesområde i Nordvestsjælland med cykelstiforbindelse til København.

Projektet kommer desuden til at forene oplevelser i fem kommuner. Odsherred, Kalundborg, Sorø, Lejre og Holbæk.

Oprindeligt startede projektet i Holbæk og har været adskillige år om at tage form. Her var grundidéen er at skabe en cirka 200 kilometer lang cykelrundtur i det Nordvestsjællandske istidslandskab, der både binder eksisterende og nye oplevelser sammen til ét samlet oplevelsesområde.

Projektet skal samtidig bidrage til at binde land og by, beboelse og erhverv eller byområder tættere sammen.

Brænder for formidle historier fra lokalområdet

En vigtig del af forprojektet bliver at finde opstøve lokale borgere, foreninger og virksomheder, der brænder for at formidle deres lokalområde, historie eller de helt unikke steder, som kun de kender til.

Der vil inden længe blive ansat en projektleder, hvis opgave det kommende år bliver at samarbejde med alle projektets partnere og interessenter om at skabe overblik over projektets indhold og økonomi.

Det færdige projektet anslås på nuværende tidspunkt at ville koste mellem 15 og 20 millioner kroner.

Indtil der er fundet en projektleder, er Bente Meehan, Holbæk Kommune, kontaktperson på projektet.