Nancy Maati fra Holbæk vil arrangere jul for alle

I Holbæk arrangerer Nancy Maati en fælles juleaften for personer, der ikke selv har mulighed for at holde jul eller mangler nogen at fejre den med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Julen er familiernes fest. Men ikke alle har en familie, de kan holde jul med. Andre har ikke råd til at holde den jul, de drømmer om. Derfor vil Nancy Maati holde jul for alle, der har lyst til at fejre højtiden med andre.

- Der er nok mange, der har tænkt tanken før mig, men ikke får gjort noget ved det. Jeg har ikke opfundet den dybe tallerken, jeg har bare gjort noget ved det, fortæller Nancy Maati, der står bag den fælles jul i Hagested i Holbæk.

En pengeløs aften

Når julehyggen den 24. december spreder sig i regionen, vil en duft af andesteg forhåbentligt strømme fra Hagested Forsamlingshus. De har nemlig lagt lokaler til den store fælles julefest, hvor 100 børn og voksne sammen vil spise julemad, danse om juletræet og åbne gaver. En række personer fra området har allerede støttet op om ideen. Nogen har doneret praktisk hjælp, andre har sponsoreret gaver eller mad. Det er både firmaer og privatpersoner, der har hjulpet til gildet.

- Det skal være et helt pengeløst arrangement, så jeg vil hellere have en pose kartofler end penge, slår Nancy Maati fast.

Deltagerne skal ikke betale noget for at blive en del af gildet, og alle er velkomne – høj som lav, rig som fattig.

- Der kan være mange grunde til at deltage. Man må også gerne komme, hvis man har lyst til at være social og fejre aftenen med andre mennesker. Alle er velkomne, jeg er ikke dommer for, hvem der har brug for det, lyder det fra Nancy Maati.

En juleaften om aftenen

Nancy Maati er selv vant til at skulle være kreativ juleaften. Hvert andet år holder hendes to døtre jul med deres far. Hun har tidligere været frivillig ved forskellige tilbud. Men hun har oplevet en gentagende fejl.

- Der er mange aktiviteter juleaften, men de foregår ofte om dagen, fordi de frivillige skal hjem til deres familier. Men så ender deltagerne jo alligevel med at sidde alene selve juleaften, fortæller Nancy Maati.

Derfor starter den fælles juleaften først klokken 17.30, men man er velkommen til at komme inden og hjælpe med planlægningen. Der er plads til 100 mennesker, voksne som børn. De første tilmeldinger er allerede begyndt at komme. Sidste tilmeldingsfrist er den 1. december. Hvis det bliver en succes, vil en ny tradition være skabt i Holbæk.

- Hvis det lykkes på bedst mulig måde, så gør jeg det gerne igen næste år, men det kræver, at nogen har lyst til at komme, siger Nancy Maati.