Naboer rasende over vindmøller

Så er der igen sus i vingerne på vindmøllerne der står i Hagesholm Vindmøllepark ved Lammefjorden. Ifølge Holbæk kommune overholder vindmøllerne støjgrænserne, men naboerne raser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vindmøllerne blev standset den 19. april, fordi selskabet bag møllerne, Vattenfall, ikke havde fået lavet støjmålinger i tide. Støjmålingerne skal nemlig foreligge senest to måneder efter at møllerne er blevet sat i gang.

Det var Holbæk kommune, der efter klager fra naboerne valgte at trække stikket på møllerne. Men her en måned senere har Vattenfall, ifølge Holbæk kommune, dokumenteret at de overholder støjgrænserne.

-Rapporten fra støjmålingsfirmaet DELTA viser, at møllerne overholder støjgrænserne. Derfor har Vattenfall nu igen mulighed for at starte møllerne, siger Jeppe Søndergaard, der er chef for Teknik og Miljø i Holbæk kommune.

Naboerne er endnu ikke blevet orienteret. Og der mangler stadig målinger på én af møllerne, før den kan sættes i gang. Og det er de manglende målinger, der gør naboerne rasende. - Vattenfall skal ligesom alle os andre overholde dansk lov. Hvis der i loven står, at man skal måle tre møller, så måler man tre møller. Man måler ikke to møller og siger, at det ser fint ud, vi laver de andre målinger bagefter, at møllerne er sat i gang. Så de skal stoppes igen, siger Kurt Skovbjerg, der er formand for foreningen til Lammefjordens Bevarelse og nabo til vindmøllerne i dag til TV2 Øst.


Nyhedsoverblik