Mor vil have højere erstatning i sag om ruskevold

En 23-årig kvinde kræver 700.000 kroner i erstatning oven på en sag, hvor hun blev varetægtsfængslet for at have udøvet ruskevold mod sin 3 måneder gamle baby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Der kom nogle modbydelige reaktioner fra omverdenen. Og jeg følte, at alle kiggede på mig som om, at jeg var en ond børnemishandler.

Sådan lød det fra en 23-årig kvinde, tidligere bosat i Holbæk, da hun torsdag var mødt op i Retten i Holbæk med et erstatningskrav på 700.000 kroner for en uberettiget varetægtsfængsling tilbage i 2010.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Fik 146.1000 kroner i erstatning

Den 28. juni 2010 blev hun anholdt og sigtet for at have udøvet ruskevold mod sin 3 måneder gamle baby. Efterfølgende sad hun varetægtsfængslet i over et halvt år, inden hun i januar 2011 blev løsladt igen. Og 1 år senere opgav politiet så sigtelsen mod hende.

Hun har efterfølgende fået 146.100 kroner i erstatning for den lange varetægtsfængsling, men det er ikke nok, mener hun, og har sammen med sin advokat fremsat et krav, der er mere end en halv million kroner højere.

Psykiske og sociale problemer

Hun vil blandt andet have udbetalt en højere takst for selve varetægtsfængslingen, men også det, at hendes børn blev taget fra hende på grund af sagen, at hun har fået psykiske og sociale problemer, og at hun måtte udskyde sit uddannelsesforløb, vil hun have erstatning for.

Retten afsiger dom i erstatningssagen den 3. oktober.