Mørkøv Kræmmermarked er i gang - melder fuldt udsolgt i år

Mere end 100.000 besøgende forventes at lægge vejen forbi i weekenden til et af Danmarks største markeder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kræmmere fra hele landet valfarter i disse dage til Mørkøv, hvor et af landets største kræmmermarkeder finder sted.

Til dette årets kræmmermarked er der total udsolgt af boder til 300 kræmmere og flere end 100.000 besøgende forventes at komme forbi pladsen i løbet af weekenden.

- Det føles rigtig skønt. Vi har lige godt 300 kræmmer-pladser, og at have udsolgt af dem er et tegn på, at kræmmerne gerne vil komme til Mørkøv. Det er også det, de siger, at de gerne vil komme, fordi det er et hyggeligt marked – det er kringlede gader og intents, så det er rigtig hyggeligt, siger Poul Erik Frandsen, formand for Mørkøv Borgerforening.

Han fortæller, at kræmmerne faktisk allerede kommer helt op til en uge før og at flere har firmaer til at sætte telte op for dem, så de bare skal koncentrere sig om at få deres varer på plads.

Ifølge formand Poul Erik Frandsen fra Mørkøv Borgerforening, er dette års kræmmermarked kommet godt fra start.
Ifølge formand Poul Erik Frandsen fra Mørkøv Borgerforening, er dette års kræmmermarked kommet godt fra start. Foto: Trine Ølgaard Muf - TV2 ØST

Salget går godt trods inflation

Lars Lund fra Horsens er en af de mange kræmmere, der havde taget plads ved sin stand.

- Jeg er med for at hjælpe min svigerfar med hans stand. Det er et familieforetagende, de har haft i over 30 år, og jeg følger bare med som svigersøn og får det bedste ud af det. Den glæde ved at møde folk og gøre en god handel – den smitter. Det er meget inspirerende, siger Lars Lund.

Lars Lund på billedet her er taget hele vejen fra Horsens til Mørkøv for at hjælpe sin svigerfar med salget.
Lars Lund på billedet her er taget hele vejen fra Horsens til Mørkøv for at hjælpe sin svigerfar med salget. Foto: Trine Ølgaard Muf - TV2 ØST

I boden sælger de alt fra håndværk og antik og porcelæn.

- Det kan være folk, der har et arvestykke og mangler noget at supplere op med. Der kan vi supplere med det, de lige står og mangler. Det kan være en tallerken, der er gået ud eller de mangler seks spisetallerkner af en vis art, siger Lars Lund. 

- Vi har ølglas, jumbobøger, dvd’er - alt hvad hjertet begærer.

Der blev pruttet om priserne og langet tusindvis af varer over disken, da Mørkøv Kræmmermarked for anden dag i streg slog dørene op.
Der blev pruttet om priserne og langet tusindvis af varer over disken, da Mørkøv Kræmmermarked for anden dag i streg slog dørene op. Foto: Trine Ølgaard Muf - TV2 ØST

Marked blev skudt i gang fredag med stor succes

Kræmmermarkedet startede fredag, hvor det officielt blev skudt i gang.

Kræmmer Lars Lund fortæller, at de fik en god start i går fredag, også på trods af inflationen.

- Den ligger og ulmer i baghovedet. Man kan jo mærke, at alt bliver dyrere, og markedet skal også fungere i sin helhed. Men vi skal nok lige på den anden side af det nye år for at se, hvordan det virkelig rører på sig.

Om Mørkøv Kræmmermarked:

Mørkøv Kræmmermarked er et af landets største kræmmermarkeder. Hvert år er mere end 300 kræmmere på plads og mere end 100.000 besøgende ligger vejen forbi.

Kræmmerne kommer fra hele Danmark, ligesom der også kommer enkelte fra de andre nordiske lande. Kræmmerne sælger alt fra haveudstyr til sko og tøj.

Kræmmermarkedet i Mørkøv blev afholdt for første gang i 1980 og er blevet afholdt hvert år siden med hjælp fra mere end 300 aktive frivillige.

Markedet er kendt for at være et familievenligt kræmmermarked, hvor der er plads til hyggelige stunder, gode køb og sjov i de opstillede tivolier på pladsen.

Også formanden oplevede, at kræmmermarkedet kom godt fra start:

- Det gik jo forrygende. I går havde vi et fint vejr. Lige fra klokken 14.00 var der masser af mennesker på pladsen frem til klokken 23.30, hvor festen sluttede og der rigtig var gang i det store markedstelt, hvor vi har musik. Det var en succes, siger formand Poul Erik Frandsen fra Mørkøv Borgerforening.

Han vurderer, at der var 20.000-30.000 besøgende fredag.

- Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, for det giver lidt penge i kassen til de forskellige foreninger. Det er derfor, vi holder markedet, som vi nu har holdt i 41 år.

300 frivillige, 300 kræmmere  og flere  end 100.000 besøgende besøger i disse dage Mørkøv Kræmmermarked.
300 frivillige, 300 kræmmere og flere end 100.000 besøgende besøger i disse dage Mørkøv Kræmmermarked. Foto: Trine Ølgaard Muf - TV2 ØST

Kræmmermarkedet i Mørkøv blev afholdt for første gang i 1980 og er blevet afholdt hvert år siden med hjælp fra mere end 300 frivillige.

Markedet fortsætter igen i morgen, søndag, hvor det lukker klokken 18.00. Der er gratis adgang.