Mindretal i Holbæk fjerner dækningsafgift

Fra årsskiftet skal erhvervslivet i Holbæk Kommune ikke længere betale dækningsafgift.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Som led i budgetaftalen for 2014 har  Venstre, Dansk Folkeparti, det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance aftalt at afskaffe dækningsafgiften.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt fredag.

SF og radikale undlader at stemme

De 4 borgerlige partier har ellers ikke flertal i Holbæk Byråd. De 2 andre partier bag budgetaftalen, SF og Radikale Venstre, er imod at fjerne dækningsafgiften. Men de vil undlade at stemme om den del af aftalen, og dermed kan dækningsafgiften afskaffes, fordi der ikke er et flertal imod forslaget.

Holbæk Kommune mister 12,3 millioner kroner næste år, når dækningsafgiften forsvinder. En del kommer tilbage i kompensation fra staten, men afskaffelsen af dækningsafgiften skal også ses i sammenhæng med den beskæftigelsespakke, der er en del af budgetaftalen, siger borgmester Søren Kjærsgaard (V).

- Vi indgår en partnerskabsaftale med erhvervslivet om, at der over de næste 2 år skabes 150 nye arbejdspladser i kommunen. Vi er allerede i dialog med Holbæk Erhvervsforum og DI Vestsjælland, og jeg er sikker på, at vi i fællesskab kan skabe nye job, siger Søren Kjærsgaard.

Vil ikke bremse

SF og Radikale Venstre mener, at det er usikkert at sætte dækningsafgiften på spil uden sikkerhed for, at jobbene bliver skabt.

Omvendt vil de 2 partier ikke bremse initiativet, hvis det viser sig at kaste endnu flere nye arbejdspladser af sig, skriver dagbladet Nordvestnyt.