¨

Mere tung trafik gennem Ugerløse

Foto: TV ØST

I forvejen kører der 7000 køretøjer gennem Ugerløse dagligt. Men fremover skal mere og tungere trafik køre igennem den lille by.

Hovedvej 57 mellem Sorø og Holbæk skærer lige igennem Ugerløse. Den lille by er allerede hårdt plaget af stor gennemkørsel. I 2009 blev der gennemført en undersøgelse, som fastslog, at der kører 7000 køretøjer igennem på et døgn.

I årevis har byens borgere kæmpet for at få en omfartsvej udenom byen, men nu kan de se frem til mere og tungere trafik. De store modulvogntog (se billede) skal have særskilt tilladelse til at køre på bestemte danske vejstrækninger, og fremover bliver hovedvej 57 en af dem. 

- Det er meget frustrerende, for vejens beskaffenhed her i Ugerløse egner sig ikke til rigtig tung trafik, siger Ole Kristian Jensen, formand for Lokalforum i Ugerløse.

Flere steder i Ugerløse har den smalle vej og cykelsti allerede taget skade af gennemkørslen med lastbiler og busser, og borgerne frygter, at det bliver et endnu større problem i fremtiden, når de store modulvogn også må køre der.

Vejdirektoratet siger til Nordvestnyt, at man vil lave små justeringer på en rundkørsel og et par vejheller til juni. Herefter må modulvogntogene køre igennem byen.

02:11 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App