Mand efterlyses for voldeligt overfald på kvinde i Svinninge

En 41-årig litauisk mand sættes nu i forbindelse med overfaldet på en kvinde, der blev fundet kvæstet mandag morgen i Svinninge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
Opdateret 30. marts 2023
Artiklen er opdateret, efter den efterlyste mistænkte er blevet anholdt og udleveret fra Polen. Der er navneforbud i sagen, og derfor er mandens navn og politiets billeder i forbindelse med efterlysningen af ham fjernet fra artiklen.

Mandag morgen blev en 41-årig kvinde fundet svært tilskadekommen på Strandvejen i Svinninge. Ifølge politiet var kvinden blevet udsat for et overfald med blandt andet en kniv.

En 41-årig mand bliver nu efterlyst i sagen med navn og billede af Midt- og Vestsjællands Politi.

Der er tale om en litauisk statsborger, som ifølge politiet alene taler litauisk.

Manden har ophold i Danmark, men politiet har ikke kunnet finde ham de steder, hvor han formodes at opholde sig.

Gav alvorlige skader med kniv

Politiet oplyste allerede mandag, at der var en relation mellem kvinden og den mand, som nu bliver efterlyst:

- Han mistænkes for et overfald på en 41-årig, kvindelig bekendt på Strandvejen i Svinninge mandag den 7. november 2022 klokken cirka 06.10. En uoverensstemmelse mellem de to parter endte med, at han anvendte en kniv til at påføre den 41-årige kvinde alvorlige, men ikke livstruende skader, inden han efterlod hende på Strandvejen, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Læs også
Kvinde fundet med kvæstelser i Svinninge
Læs også
Kvinde fundet med kvæstelser i Svinninge

Efter overfaldet flygtede den mistænkte fra stedet ad Solholm mod nord og videre til højre ad Solholmsvej i retning mod jernbanen.

Ifølge politiet kan mistænkte have skaffet sig af med effekter, hvorfor beboere i området bedes undersøge deres private områder for genstande, som ikke normalt vil være efterladt i området.

GRAFIK: Politiet regner med, at gerningsmanden flygtede ad denne rute:

Svinninge overfald flugtrute
Foto: Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST

Det er dog på nuværende tidspunkt lykkedes politiet at finde den kniv, som formodes at være blevet anvendt i forbindelse med overfaldet på kvinden.

Vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi oplyser onsdag eftermiddag til TV2 ØST, at manden ikke betragtes som farlig. Dog skal man afstå fra at kontakte manden, men derimod ringe til politiet, hvis man ser ham.

Borgere med oplysninger i sagen kan kontakte politiet på 1-1-4. 
Nyhedsoverblik