Lystfiskerne samles på Munkholmbroen - der er næsten garanti for at få noget på krogen

I disse dage samles lystfiskerne i stor stil på Munkholmbroen sydøst for Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der har været rigtig godt gang i fiskeriet under coronakrisen.

Og i disse dage har mange lystfiskere fundet hen på Munkholmbroen sydøst for Holbæk, hvor der nærmest er garanti for at få noget på krogen.

Der er nemlig rigtig mange hornfisk og makrel i Isefjorden for øjeblikket, og det er dem, der trækker lystfiskerne til fra nær og fjern.

Flere er begyndt at fiske

Under coronakrisen er salget af fiskeudstyr steget markant.

For eksempel har butikken Topgrej i Slagelse haft salgsrekord hver måned, siden marts, hvor Danmark blev lukket ned.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der er rigtig mange hornfisk og makrel i Isefjorden for øjeblikket.
Der er rigtig mange hornfisk og makrel i Isefjorden for øjeblikket. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Hos Fishing Zealand har man også registreret, at interessen for lystfiskeri er steget på Sjælland under coronakrisen, og det skyldes blandt andet, at nedlukningen er faldet sammen med hornfiskesæsonen.

- Salget af fisketegn er steget, og man behøver bare at se sig om langs kysterne for at opdage, at der er rigtig mange ude at fiske, fortalte Niels Lagergaard Pedersen, der er kommunikationsansvarlig i Fishing Zealand, tidligere til TV2 ØST.

Han forklarede, at det er held i uheld for lystfiskerne, at så mange fik mere fritid til at fiske på grund af nedlukningen af samfundet.

- Vi er heldige, at det er faldet sammen med hornfiskens komme. Den har sæson i maj, og den er talrig og nem at fange, sagde han.

Ifølge lystfiskerguiden.dk kan man fange hornfisk fra april og helt hen i sensommeren, og på dage, hvor solen skinner, øges chancen for at få en hornfisk på krogen.

Hornfisken kan kendes på sit lange "næb" og de karakteristiske grønne ben inde i kroppen. 
Hornfisken kan kendes på sit lange "næb" og de karakteristiske grønne ben inde i kroppen.  Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST