Lokofører i livsfare efter togulykke

Ung lokofører er livsfarligt kvæstet og lagt i kunstigt koma. Han var elev på ulykkestoget, der kolliderede med en lastbil ved Tølløse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ung lokofører er ifølge politiet i livsfare efter en togulykke lørdag morgen ved Tølløse.

Lægerne på Holbæk Sygehus har lagt manden i kunstigt koma. Han var elev som lokofører, og både han og hans instruktør blev begge klemt fast i førerhuset på IC3-toget, der påkørte en lastbil i en overskæring i landsbyen Soderup.

Den anden lokofører er overført til sygehuset i Glostrup med et brud på rygsøjlen.

Ulykkesstedet på Bukkerupvej i landsbyen Soderup er spærret for trafik, fordi lyssignaler og bomme blev ødelagt i ulykken, hvor lastbilen brød i brand, og toget blev afsporet.

Banedanmarks havarikommission og politiets efterforskere arbejder på ulykkesstedet i et forsøg på at klarlægge årsagen. Der var meget tåget i området, da ulykken skete kl. 06.57. Og vejret kan have spillet ind.

Det ligger nu ifølge Midt- og Vestsjællands Politi fast, at der var i alt 25 personer i toget: De to lokoførere, en togbetjent, en togfører og 21 passagerer.

I alt syv kom til skade ved ulykken.

Midt- og Vestsjællands Politi roser borgerne for at efterkomme politiets opfordring om at holde sig væk fra ulykkesstedet.

/ritzau/