¨

Liv i det gamle teglværk

Foto: TV ØST

I 20 år har Knabstrup teglværk og keramikfabrik stået tomt. Bygningerne har fået lov at forfalde. Men nu skal der liv i det gamle teglværk. En håndsrækning på 500.000 kroner gør den drøm realistisk.

Det er foreningen 'Makvärket' med rødder i regionen og i København, som har lejet 2000 kvadratmeter af de gamle bygningerne ved Regstrup. Det skal nu forvandles til kulturhuset Makvärket. Ejeren af bygnignerne var ikke i tvivl om, at netop den forening skulle leje bygningerne.

- De går meget med samme idéer, som vi gør. F.eks. går de op i økologisk balance og bæredygtigt byggeri, siger Lars Jørgensen, ejer af bygningerne og direktør for 'Fonden til fremme af økologisk balance'.

Foreningen selv mener, at Knabstrup er det oplagte sted til et kulturhus med dans, teater, cirkus, koncerter og lignende.

- Alle går og snakker om udkantsdanmark. Men nu gør vi noget ved det, siger Lars Fjord Mølby, Medlem af 'Makvärket'.

Nu har foreniungen så fået en håndsrækning, som skal understøtte projektet. Det er Udvikling Nordvestsjælland, som uddeler EU-midler til fremme af landdistrikterne. Her fik 'Makvärket' 500.000 kroner.

- Vi tænkte, hvor er det fedt. Nu kan vi komme videre i bygningen af multisalen, siger Lars Fjord Mølby.

Det er multisalen, som skal være centrum i det store projekt. Her skal der være plads til både cirkusartister og koncerter. Også naboerne har været begejstrerede.

- Det er et sted, som mange har haft et forhold til, enten fordi de selv har arbejdet her, eller fordi man kender een, der har arbejdet her på Teglværket. Derfor tager mange en søndagstur herud. Fra dem har vi kun fået positiv respons, for de er glade for, der endelig sker noget i de gamle bygninger igen, siger Lars Fjord Mølby.

02:03 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App