Lige ved og næsten: Ingen Oscar til Prince fra Holbæk

Kortfilmen ’Silent Nights’ med Holbæk-fødte Prince Yaw Appiah i hovedrollen måtte se sig slået til nattens Oscar-uddeling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom der er langt til Hollywood, så var der alligevel et lokalt islæt over nattens uddeling af de prestigefyldte Oscar-statuetter.

I kategorien for bedste kortfilm var den danske ’Silent Nights’ nemlig nomineret, og den har Holbæk-fødte Prince Yaw Appiah i hovedrollen.

Desværre blev det ikke til en sejr for den lokale skuespiller. Filmen ’Sing’ tog den guldglaserede statuette med hjem.

- Da hun sagde hvilken film, der havde vundet, var det jo ’Sing’, men eftersom den jo begynder med S ligesom ’Silent Nights’, troede vi lige, det var os. Faktisk nåede vi nærmest at rejse os op. Så blev der lige lidt stille på vores række, men selvfølgelig klappede vi og sagde tillykke, sagde instruktør Aske Bang efterfølgende til DR.

Tilfældigt møde

Det var ellers noget af en tilfældighed, der gav 24-årige Prince Yaw Appiah hovedrollen i den internationalt anerkendte kortfilm. Ifølge DR blev han nemlig shanghajet en dag, hvor han blot passede sit job som kokkeelev på en restaurant på Nørrebro i København.

Instruktøren, Aske Bang, og Prince’s medspiller i filmen, Malene Beltoft, så hans billede, der hang på væggen i restauranten. De var ikke i tvivl om, at han var den rette til rollen som den illegale immigrant Kwame, som en ung kvinde forelsker sig i uden at vide, at han har kone og børn i Ghana. 

- Jeg stod bare lidt og kiggede på ham og sagde: "Du laver sjov med mig, hold nu op". Men nej, nej, den var god nok, fortæller Prince Yaw Appiah til DR om mødet med instruktøren.

Men det gjorde han ikke, og nu kan Prince Yaw Appiah altså skrive ’Oscar-nomineret skuespiller’ på sit CV. Og han er klar, hvis Hollywood ringer:

- Hvis Quentin Tarantino ringer i morgen og siger, at han nok skal flyve mig herud, give mig et sted at bo og tilbyder mig en rolle, så smider jeg alt, hvad jeg har i hænderne, siger Prince Yaw Appiah til DR.