Kviums gavlmaleri i Holbæk ramt af fugt: - Det er brandærgerligt

Siden september har Michael Kviums gavlmaleri på Sparekassen Sjælland i Holbæk prydet gadebilledet. Men nu er det blevet ramt af fugt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Orange og farverigt. Og nu med mørke striber.

For Michael Kviums gavlmaleri på Sparekassen Sjælland i Holbæk er blevet ramt af fugt. Det har skabt nogle mørke striber, der løber ned over det 12,5 gange 4,5 meter orange maleri, som stod færdigt i september sidste år.

Derfor skal det nu udbedres, så maleriet igen kan pryde gadebilledet.

- Det er brandærgerligt, at det er gået så galt, men alle gode kræfter med Michael Kvium i front arbejder målrettet på at rette op på skaderne, så Kviums fantastiske maleri kommer til fuld udfoldelse til gavn og glæde for byrummet i Holbæk, siger Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, i en pressemeddelelse. 

Retningsbestemt mur

Michael Kvium svingede penslen henover gavlen i september sidste år.

- Jeg laver et smukt landskab med en lille entertainer, som peger ud på virkeligheden, lød det dengang fra Michael Kvium til TV ØST.

Se eller gense indslaget: I tre dage har den verdenskendte billedkunstner Michael Kvium arbejdet på et gavlmaleri på torvet i Holbæk.

Værket hedder ”Retningsbestemt mur”, som han malede sammen med sine to assistenter Peter Birk og Rune Christensen.

- Det er jo et lidt større format, jeg skal op på her, så jeg har fået nogen hærdede drenge, som er vant til at male gavle, til at hjælpe mig, sagde Michael Kvium.

Den retningsbestemte mur bliver nu udbedret i tæt samarbejde med Michael Kvium.

Sådan foregår udbedringen: