Kvinde fængslet for at hæve næsten en halv million

Mystik om 450.000 kroner, som 44-årig kvinde ville hæve i bank i Holbæk. Kvinden sigtes for medvirken til databedrageri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var ikke kun bankrådgiveren, der ventede ved kassen. Også politiet stod klar, da en 44-årig kvinde mødte op til en aftale hos Danske Bank i Holbæk.

For politiet mener, at kvinden skulle fungere som et såkaldt muldyr, altså en håndlanger, der har til opgave at flytte penge rundt mellem forskellige konti, uden at det kan spores.

I alt havde kvinden, der er fra Københavnsområdet, bedt om at få udbetalt 450.000 kroner. Men banken havde forinden fattet mistanke til transaktionen. Tilsyneladende har ukendte bagmænd over internettet hacket sig vej ind i to bankkonti, der tilhører almindelige danskere. Pengene blev overført til kvindes konto, og politiet formoder, at hun så havde til opgave at sende pengene videre til bagmændene mod at få lov at beholde en mindre sum selv.

Kvinden blev anholdt onsdag eftermiddag. Hun sigtes for medvirken til databedrageri, og i et grundlovsforhør torsdag besluttede en dommer i Holbæk at varetægtsfængsle den 44-årige frem til 16. december. Hun appellerede kendelsen til Østre Landsret.

Politiet vil nu forsøge at finde frem til de andre, der er involveret i sagen.

 

/ritzau/