¨

Kunstelev snydt for royalt salg

Foto: TV ØST

Selskabet til Bevarelse af Det Danske Monarki havde udlovet 10.000 kroner til Kunsthøjskolens elever i Holbæk for det bedste maleri. Men nu vil de alligevel ikke betale.

Konkurrencen var ligetil, mal det bedste maleri af Kronprinsefamilien og vind 10.000 kroner. Sådan lød opfordringen fra Selskabet til Bevarelse af Det Danske Monarki overfor kunsteleverne på Kunsthøjskolen i Holbæk, men efter ugers knoklen foran staffelierne har Selskabet nu snydt eleverne.

18-årige Linda Olsen fra Færøerne vandt konkurrencen, men de 10.000 kroner, kommer hun ikke til at se skyggen af.

Og det er forstander Michael Nielen ked af på elevernes vegne:

- Hun er selvfølgelig utrolig skuffet, men det er desværre den realitet, man må vænne sig til i den her branche. Der kom nogle folk i stor Mercedes og pels og viste interesse for et billede af kronprinsens familie, men efter de så billederne, synes de ikke, de var de 10.000 kroner værd, selvom de havde lovet eleverne det, siger han.

Selskabet til Bevarelse af Det Danske Monarki har dog ikke gjort noget, der er decideret strafbart, alle malerier er stadig på Kunsthøjskolen i Holbæk, så Linda Olsen kan forsøge at sælge det til anden side.

- De havde lovet at give penge, og gjorde det ikke alligevel, det sker jo, men det er ikke ulovligt, slår forstanderen fast.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App