Kulturen skvulper på havnen i Holbæk: - Lige meget hvad er vi her sgu hvert år

Efter en stærk start kom vejret desværre til at ramme besøgstallet til havnefestivalen Skvulp .

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vejret er ikke helt med os. Det er blevet regntid i Danmark -  men alt går ellers efter planen.

Sådan lyder meldingen ifølge arrangørerne fra den store havnefestival Skvulp, der i disse dage afholdes i Holbæk.

- Det handler om kulturelle oplevelser. Alle er her. Masser af foreninger og endda folkekirken. Der er både rap og asfaltbal. Fredag, da vi åbnede, havde vi 25.000 gæster forbi i løbet af dagen og aftenen. Desværre kom noget færre, da regnen for alvor satte ind.

- Bortset fra regnen, så kørte det hele bare, som det skulle, siger Jan Løve, der er formand for Skvulpfondens bestyrelse, den formelle arrangør af festivalen.

Jan Løve mener, at det er at give en kærlighedserklæring til kunsten og kulturen i byen.

Både musik og kunst

Sidste år deltog 60.000 mennesker i festivalen - i år kom væsentligt færre dog forbi. Kun omkring 40.000 deltog i år. 

På festivalen har der både været optrædener med kendte kunstnere - men også andre former for kunst kigger frem. Blandt andet kan man se udstillinger med quiltning.

Læs også
Havnefestival får milliontilskud – kan nu fortsætte tre år endnu
Læs også
Havnefestival får milliontilskud – kan nu fortsætte tre år endnu

- Vi er en gruppe, der mødes tirsdag formiddag og en gang om måneden også om lørdagen. Her ser vi på de fantastiske tæpper, som vi også viser frem her på Skvulp, siger Ulla Christensen, der er formand for Holbæk Quilterne.

Skvulp er en gratis kulturfestival på havnen i Holbæk. Sidste år deltog op mod 60.000 i festivalen. Ulla Christensen var med for at vise sine quiltede værker frem.
Skvulp er en gratis kulturfestival på havnen i Holbæk. Sidste år deltog op mod 60.000 i festivalen. Ulla Christensen var med for at vise sine quiltede værker frem. Foto: August Tærsker Høgh - TV2 ØST

To af deltagerne på årets festival var Sune og Henrik Egholm, der er far og søn.

- Lige meget hvad er vi her sgu hvert år, og vi er her begge dage. Vi synes, at det er et hyggeligt miljø, og vi kan godt lide Holbæks byliv, siger Henrik Egholm.

Det er rigtigt sjovt. Man kan lave alle mulige forskellige ting. Lige nu er jeg i gang med at tegne og, så har jeg gået lidt rundt og kigget på ting, siger Ella Marie Wolmer Rasmussen fra Holbæk, der var på Skvulp med sin familie.

Skvulp foregår over to dage, hvor der er forskellige kulturelle og kreative arrangementer.
Skvulp foregår over to dage, hvor der er forskellige kulturelle og kreative arrangementer. Foto: August Tærsker Høgh - TV2 ØST

Skvulp foregik omkring havnen i Holbæk fredag og lørdag.

De mange mennesker på festivalen har dog ikke skabt problemer. Ifølge politiet går sagerne da også som de skal på festivalen.

- Der er god stemning, og rimelig godt vejr. Der er ikke andre sager derfra end dem, som man måtte forvente, lyder meldingen fra vagtchef Jesper Mortensen fra Midt- og Vestsjællands Politi. 


Nyhedsoverblik