Kronprinsesse Mary besøgte Holbæk

Kronprinsessen markerede i dag sammen med Hjerteforeningen, at der sidste år blev uddelt otte millioner kroner til hjerteforskning fra Kronprinsesse Marys Hjertefond.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi er meget glade for at Kronprinsessen og Hjerteforeningen kommer til Holbæk sygehus, så der bliver fokus på, at vi faktisk leverer behandling på både nationalt og internationalt niveau. Sådan siger specialeansvarlig overlæge Bente Kühn Madsen i dag til TV2 Øst, i anledning af det promintente besøg.

Noget af det helt unikke ved den behandling, hjertepatienter modtager på Holbæk sygehus, sker dels i blodtryksafdelingen, hvor man er særligt dygtig til at få det ned, hvor det skal være. Derudover er man på hjerteafdelingen meget dygtig til rehabilitering, dvs. at arbejde med de risikofaktorer, der er omkring den enkelte patient. - Det kan være kolesteroltal, det kan være overvægt, kost, rygning etc., siger Bente Kühn Madsen i dag.

Kronprinsessen ankom i dag kl. 14 til Holbæk sygehus, hvor hun blev vist rundt på hjerteafdelingen og talte med både læger og patienter.

Det var for at markere, at Kronprinsesse Marys Hjertefond sidste år overrakte et samlet legat på otte millioner kroner til forsker Eva Prescott fra Bispebjerg Hospital.

Hjerteforeningen havde valgt Holbæk som ramme, fordi lige præcis Holbæk sygehus kan noget særligt i forhold til hjertepatienter.

- En af Hjerteforeningens væsentlige opgaver er at være på rette sted ved at støtte patiernter, der er udskrevet efter deres hjertesygdom. Jeg er stolt over den fantastiske støtte, som Hjerteforeningen i Holbæk har stablet på benene, hvor hundredevis af patienter hvert år bliver hjulpet til at leve godt med deres hjertesygdom. Den lokale forening og Holbæk Sygehus har et forbilledligt samarbejde, hvor sygehuset fortæller patienterne om muligheden for at deltage i hjerteholdene i Holbæk, siger Inge Vestbo, adm. direktør i Hjerteforeningen.

 

-


Nyhedsoverblik