¨

Kronisk syge træner op til TV ØST løbet

Foto: TV ØST

På trods af kronisk sygdom og smerter går en gruppe borgere ture i Holbæk. De træner sig op til at kunne gennemføre TV ØST løbet på søndag.

Tirsdag formiddag mødte 17 borgere op ved Elisabethcentret i Holbæk.

Skønt de alle er kronisk syge og blandt andet har ondt i ryggen, problemer med hjertet og med at trække vejret ordentligt, har kræft eller angst, så har gruppen fundet stavene frem for at gå tur sammen. 

De træner op til TV ØST løbet på søndag. 

Siden slutningen af marts har de hver tirsdag og torsdag gået ture sammen. De startede med at gå en kilometer, men i dag har de delt sig op i to hold. Den ene gruppe går fem kilometer, mens den anden går to kilometer. 

En af dem, som har deltaget med glæde, er Rigmor Ottesen. Hun har selv sukkersyge og en diskusprolaps. Men med motionen kan hun tydeligt se gør en forskel.

- Jeg er uden piller fra sukkersyge nu. Men hver gang jeg holder op med motionen, så stiger tallene. Så jeg bliver ved med at motionere, siger Rigmor Ottesen.

Det er sundehdskonsulenterne fra Sundhedscentret I Holbæk der står bag initiativet. En af dem er Helle Hansen, der har et håb om, at træningen kan inspirere deltagerne i fremtiden. 

 - Jeg håber, de får troen på, at man godt kan gøre en masse ting på trods af en kronisk sygdom og kroniske smerter. Man er ikke afskåret fra at deltage i arrangementer som løbet, siger Helle Hansen, som er sundhedskonsulent og fysioterapeut i Sundhedscentret. 

Selv om de kun var 17 i dag, forventer holdet, at de stiller op med 38 tilmeldte, som skal gå to eller fem kilometer på søndag. 

02:46 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App