Krav fra kommune: Flyt til anden kommune eller mist boligstøtten

Holbæk Kommune kræver, at en kontanthjælpsmodtager i kommunen flytter til Korsør. Ellers vil de tage boligstøtten fra ham.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kontanthjælpsmodtager Carsten Jensen i Holbæk har fået et helt usædvanligt ultimatum fra sin kommune: Flyt til Korsør, ellers tager vi boligstøtten fra dig.

Det oplyser DR Sjælland.

Holbæk Kommune mener nemlig, at de har fundet en billigere bolig til kontanthjælpsmodtageren Carsten Jensen og hans samlever i Korsør.

- Det er Ydelseskontorets vurdering, at I ikke har særlige tilhørsforhold til Holbæk kommune, og en flytning vil mindste jeres boligudgifter, skriver kommunen til den 61-årige kontanthjælpsmodtager, der har boet i Holbæk næsten hele sit liv.

- Jeg finder det uanstændigt, at man skalter og valter med folks liv på den måde. Det er et stort problem at skulle flytte til Korsør. Her i Holbæk har jeg altså et kæmpe netværk, jeg har skabt gennem mange, mange år, siger Carsten Jensen til TV ØST

Kommunen ønsker, at parret fremover skal bo i en 2-værelses lejlighed i Korsør med WC på gangen.

Tages op på politisk

Holbæk Kommune bekræfter deres praksis overfor DR Sjælland – men formanden for arbejdsmarkedsudvalget i kommunen, Sine Agerholm (S), ønsker nu kommunens praksis lavet om.

- Jeg mener ikke, at vi skal pålægge borgere at flytte ud af kommunen. Jeg synes, det er urimeligt, og det vil jeg gerne have lavet om. Derfor tager jeg sagen op i udvalget, siger hun til DR Sjælland.