Kommune: Mor med muskelsvind får midlertidig støtte fra mandag

Holbæk Kommune lover, at familien fra Jyderup får midlertidig hjælp, når faren begynder på arbejde på mandag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk Kommuen vil gerne have Mette Klausen og Michael Christiansen fra Jyderup til at finde nogle løsninger selv, men skal nok hjælpe parret.

På mandag er Michael Christiansens barsel nemlig slut, og så står den muskelsvindsramte mor alene med et lilel barn.

quote Vi skal have fundet en mere permanent løsning sammen med familien

Julie Becher, koncernchef for Uddannelse til Alle Unge i Holbæk Kommune

- Vi har bedt familien trække på deres netværk, men selvfølgelig skal vi også hjælpe dem, siger Julie Becher, som er koncernchef for Uddannelse til Alle Unge i Holbæk Kommune.

Fra mandag vil den nybagte familie få noget støtte i hjemmet, så det lille barn ikke skal lide under, at hendes mor ikke kan løfte hende på grund af sin muskelsvind.

- Men der er tale om en midlertidig løsning. Vi skal have fundet en mere permanent løsning sammen med familien. Den vil sikkert også involvere noget støtte i hjemmet, men måske også noget aflastning i form af dagpleje til barnet nogle timer i dagtimerne, hvor far er væk, siger Julie Becher.

Familien har ansøgt om at få en såkaldt BPA-ordning (Borgerstyret Personlig Assistance), hvor de vil kunne få støtte i hjemmet alle de timer, Michael Chstiansen er væk på arbejde.

Men Julie Becher tror ikke, den ansøgning vil gå igennem.

- Jeg tror ikke, de skal regne med at få såden en. Der skal man ifølge loven være meget svært handicappet, siger Julie Becher.