Katrinedalskolen i Kundby mest aktive

Skolekampen har nu været i gang i tre uger, og denne uge er det Katrinedalskolen fra Kundby i Holbæk kommune, der har lagt sig i spidsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Katrinedalskolens Kundby-afdeling bevægede eleverne sig i gennemsnit 348 minutter efter uge 4. Og det gjorde dem i denne uge til den af regionens skoler, der har de mest aktive elever.

Bevægelse er fast indsatsområde
Førerpositionen overrasker ikke Annette Bluhme, som er daglig leder af Kundbyafdelingen. Udover de obligatoriske idrætstimer dyrker skoleeleverne morgenmotion flere gange om ugen. Pædagogerne i skolens SFO er DGI-certificerede, og det betyder, at de har fået uddannelse i, hvordan man kan få bevægelse integreret i hverdagen. Det er bare nogle af de initiativer, som ifølge Annette Bluhme har været med til at skabe en kultur, hvor fysisk aktivitet bliver tænkt ind, hvor den kan:

-      

Hver gang vi skal ud af huset på ture og udflugter, har vi tradition for, at vi ikke lader en bil eller bus transportere os. Vi går eller cykler selv, fortæller hun.
Ifølge Annette Bluhme sprængte sidste uges aktiviteter alle rammer, fordi skolen havde sin årlige udflugt til skøjtebanen i Holbæk, og en klasse valgte at tilbringe en hel dag med faget Natur og Teknik på Naturskolen i Holbæk, hvor de fik rørt sig en masse.