Katrinedalskolen i Kundby fører Skolekampen

Skolekampen har nu været i gang i fire uger, det er Katrinedalskolen fra Kundby i Holbæk kommune, der har lagt sig i spidsen af Skolekampen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Katrinedalskolens Kundby-afdeling bevægede eleverne sig i gennemsnit 376 minutter om ugen, altså mere end seks timer. Og det bringer dem i front af konkurrencen om hvilken skole, der har de mest aktive elever.

Vi tager aldrig bussen
Førerpositionen overrasker ikke Annette Bluhme, som er daglig leder af Kundbyafdelingen. Udover de obligatoriske idrætstimer dyrker skoleeleverne morgenmotion flere gange om ugen. Pædagogerne i skolens SFO er DGI-certificerede, og det betyder, at de har fået uddannelse i, hvordan man kan få bevægelse integreret i hverdagen. Det er bare nogle af de initiativer, som ifølge Annette Bluhme har været med til at skabe en kultur, hvor fysisk aktivitet bliver tænkt ind, hvor den kan:
- Hver gang vi skal ud af huset på ture og udflugter, har vi tradition for, at vi ikke lader en bil eller bus transportere os. Vi går eller cykler selv, fortæller hun.

Ranglisten
Katrinedalskolen i Kundby deler førerfeltet med Katrinedalskolens Gislinge-afdeling og med Raklev Skole fra Kalundborg Kommune. Raklev skole ligger på 2. pladsen med 318 minutters aktivitet per elev og Katrinedalskolen i Gislinge følger efter med 312 minutter.

Se TOP 25 over de mest aktive skoler i Skolekampen her.